Auteur: Sven Martens - Gepubliceerd: 28 Maa 12, 20:34

Voor wat hun voorlaatste zomer moet worden: Océade en Mini-Europe blijven investeren in hun aanbod en de kwaliteit van hun dienstverlening.


Ondanks de onduidelijke toekomst van Océade en Mini-Europe als gevolg van het geaarzel van de stad Brussel rond het hypothetische Neo-project, is het management en het personeel van het miniatuurpark en waterpretpark vastbesloten om nog tot 31 augustus 2013 op de ingeslagen weg verder te blijven gaan.
"Tot op de laatste dag zullen wij onze bezoekers een onvergetelijke ervaring blijven bieden", benadrukt Thierry Meeùs, gedelegeerd bestuurder van de twee parken. Dit wordt bevestigd door het programma van het nieuwe seizoen. Op dit programma: nieuwigheden, verfraaiingen en aanpassingen.

Zoals elk jaar zaten de teams van Océade en Mini-Europe niet stil tijdens de winterstop. Dankzij hen zullen de bezoekers van Océade dit jaar kunnen gebruik maken van de 2 nieuwe en indrukwekkende glijbanen: de Cameleon en de Barracuda. De Cameleon op zich is al een bezoek waard omwille van zijn interactiviteit – een primeur! Elke bezoeker kan de kleur binnenin kiezen wanneer hij of zij de glijbaan afglijdt. Dit alles onderstreept het belang van Océade als het best uitgeruste subtropisch waterpretpark tussen Parijs en Den Haag.

Steen voor steen,…

Op 17 maart werden de deuren van Mini-Europe opnieuw geopend. De bezoekers van het Brusselse miniatuurpark kunnen er de gerenoveerde Sacré-Cœur basiliek van Montmartre, de Brugse hallen, de Santa Maria van Christopher Columbus of het Dogenpaleis in Venetië bewonderen. Alleen al aan deze laatste was er meer dan drie maanden werk nodig: om de authentieke afwisseling van de roze, grijze en witte bakstenen – 39.000 in totaal! - te respecteren, moesten ongeveer 20.000 bakstenen één per één met de hand roze of grijs geschilderd worden… En dit was maar een deel van het werk aan Venetië: ook de kades en gondels werden gerenoveerd en de carnavalspoppen veranderden van plaats.

 

 

 

Groene perspectieven

"Een nieuwe tuinarchitectuur verandert het uitzicht op de toegangsweg en de Franse as tussen de Sacré-Cœur Basiliek en de Eiffeltoren. Dit nieuwe concept maakt de tuinen meer dynamisch en  modern. Het miniatuurthema van het park wordt doorgetrokken tot bij de ingang van het park door een mini-tuin met lage planten en dwergbomen van maximum 80 cm hoog", aldus Thierry Meeùs. Voor deze werken was 38 ton aarde en compost nodig om de 5.700 exemplaren van 25 verschillende plantensoorten aan te planten.

De garantie van Océade en Mini-Europe

"Wij hebben veel vragen over de toekomst van de twee parken, aldus Thierry Meeùs. Wij kunnen slechts één ding garanderen: Océade en Mini-Europe blijven perfect onderhouden en de dienstverlening blijft optimaal tot op de laatste minuut van de laatste dag. Op dit ogenblik ligt deze laatste dag nog altijd vast op 31 augustus 2013."

Een onzekere toekomst

Na de bekendmaking van de sluiting en de verontwaardiging die dit veroorzaakte, praat de Stad Brussel nu over een oproep tot aanbesteding. Hiervoor worden vastgoedontwikkelaars aangeschreven die zelf kunnen bepalen of ze Océade en Mini-Europe al dan niet in hun plannen zullen opnemen. "Het lot van Mini-Europe ligt dus niet in onze handen, aldus Thierry Meeùs. Daarnaast geeft de Stad Brussel toe dat de resultaten van deze aanbesteding pas na 31 augustus 2013 – na de afbraak van de twee parken – bekend zullen zijn. De Stad stelde nog geen oplossing voor dit probleem voor! In deze onzekerheid hebben wij geen andere keuze dan de sluiting van beide parken voor te bereiden. Gelukkig hebben al vele Waalse, Vlaamse en buitenlandse organisaties contact met ons opgenomen om het concept van Mini-Europe over te nemen".

Moeten wij ons nog afvragen waarom Kopenhagen en Stockholm jaarlijks meer toeristen ontvangen dan Brussel? Of waarom Straatsburg claimt de Europese stad bij uitstek te zijn?

Tekst en foto: ©2012 Mini-Europe, ©2012 Océade