Auteur: Tom Vandenbroucke - Gepubliceerd: 11 Dec 15, 12:38
Share

Hoewel de bouw van de nieuwe attractie voor 2016 nog bezig is, bevestigde Parc Astérix onlangs de komst van een grote familie achtbaan in 2017 aan fansite Parc Astérix Fans.

Discobelix - 2016

Volgend jaar opent Parc Astérix Discobelix, een Disk'O Coaster van Zamperla in een Grieks thema die een toegangspoort zal vormen tot de houten achtbaan ‘Tonnerre de Zeus’. Op een boogscheut van deze nieuwe attractie zal in 2017 de nieuwe achtbaan Pégase verschijnen.

Pégase - 2017

In een enquête die fans van het park konden invullen kwam Pégase naar voren als een mogelijke nieuwigheid voor de komende jaren. Daardoor kwamen we al heel wat te weten over wat het park momenteel in gedachten heeft voor de attractie.

Zo zou ook Pégase in het Griekse themagedeelte van het park komen te liggen. Meer specifiek zou voor de achtbaan een nieuw plein gebouwd worden achter het vliegend tapijt ‘Le cheval de Troie’. Vanuit een groot Grieks stationsgebouw (Station Montparnos) vertrekken de treinen “aan hoge snelheid” voor een pittig ritje langs een oud Grieks pad dat zich een weg slingert naar de tempel van Medusa. Eenmaal binnengereden blijkt de godin niet echt opgezet te zijn met hun bezoek. De enige weg om te ontsnappen is door snel achterwaarts terug te keren.

De beschrijving van de achtbaan doet sterk denken aan de FireChaser Express achtbaan, gebouwd door het Duitse bedrijf Gerstlauer, die vorig jaar opende in het Amerikaanse pretpark Dollywood. Daarin rijden treinen in de vorm van brandweerwagens een vuurwerkdepot binnen dat op ontploffen staat. De kans bestaat dus dat ook Gerstlauer Pégase zal bouwen.

De nieuwe achtbaan werd naar eigen zeggen bevestigd aan fansite Parc Astérix Fans. Op een officiële aankondiging van Parc Astérix zelf is het nog even wachten. 

Tekst: © 2015 - Pretparken.be // Foto: © Parc Astérix // Bron: Parc Astérix Fans, Loisirs Lab