Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 12 Sep 16, 12:05
Share

Dit najaar start Bellewaerde met de bouw van een nieuwe attractie. Voor het eerst zal er in Europa een Duelling Alpine Coaster worden gebouwd op een niet-natuurlijke helling wat meteen 2 primeurs oplevert voor het Ieperse themapark. Bezoekers zullen na een wandeling tot 25 meter hoog, kunnen plaatsnemen in gondels en zo de afdaling al racend tegen elkaar starten. Voor de ontwikkeling en bouw van deze attractie is een investeringsportefeuille van 4 miljoen euro voorzien.

Europese primeur
Bellewaerde start dit najaar met de bouw van de eerste Duelling Alpine Coaster in Europa. Daarnaast zal voor het eerst dit type attractie op een niet-natuurlijke helling worden gebouwd, waardoor Bellewaerde meteen 2 Europese primeurs op zak heeft. De attractie zal bestaan uit twee sporen die evenwijdig naast elkaar de afdaling maken. Hierdoor kunnen bezoekers met elkaar in duel gaan in een spannende race tot op de begane grond.

Familie-uitstap op 25 meter hoogte
Vooraleer de bezoekers het duel met elkaar kunnen aangaan, staat hen nog een adembenemende tocht naar boven te wachten. Via een unieke wandelbrug zullen de families tussen de boomtoppen aankomen in een imposante toren van 25 meter hoog. Vanuit deze toren krijgen ze een mooi zicht over Bellewaerde.

Investering

Voor de ontwikkeling en bouw van deze attractie is een investeringsportefeuille van 4 miljoen euro voorzien. "Deze unieke attractie is op maat ontworpen voor ons familiaal doelpubliek, maar enkel de combinatie met onze gemotiveerde, vriendelijke en servicegerichte medewerkers maakt het mogelijk om de missie van Bellewaerde waar te maken: het aanbieden van plezier en avontuur in een natuurlijke omgeving waar familie en vrienden samen authentieke en onvergetelijke momenten beleven", aldus Stefaan Lemey, directeur van Bellewaerde.

Wat is een alpine coaster?

De Alpine Coaster is een attractietype ontwikkeld en gefabriceerd door het Duits-Amerikaanse bedrijf Wiegand, gebaseerd op de sport rodelen. Het systeem onderscheidt zich van andere rodelbanen doordat het meer weg heeft van een achtbaan op een berg. De sleetjes worden omhooggetrokken door middel van een kabellift die op de baan zelf ligt of met een kabelbaan, meestal een stoeltjeslift. De snelheid van de karretjes kan worden bepaald door de inzittenden zelf, maar de maximale snelheid van de sleetjes wordt beperkt tot 42 kilometer per uur. De maximale capaciteit van de Alpine Coasters is 500 personen per uur, indien er in elk karretje twee personen plaatsnemen. Als de sleeën zich niet op de rail bevinden, maar in een vrije baan, dan wordt er gesproken over een rodelbaan.

Wiegand heeft in 28 landen een Alpine Coaster gebouwd. In Europa vind je de meeste banen in de Alpenlanden zoals Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk waar ze vaak als losstaande attractie in een toeristische locatie te vinden zijn. In pretparken kom je dit type attractie niet zo vaak tegen. De bekendste is Trapper Slider in het Duitse familiepark Fort Fun nabij Winterberg. De dichtstbijzijnde Alpine Coaster voor ons bevindt zich in Nederland, met name in het Limburgse Landgraaf, bij indoorskibaan SnowWorld.

 

Tekst: © Bellewaerde, © Juan Martínez - Pretparken.be // Foto's: © Bellewaerde, © Wiegand, © Bob Van Dyck - Pretparken.be