Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 20 Sep 16, 20:58
Share

Het Franse themapark Parc Astérix, nabij Parijs, beschikt reeds sinds 2002 over een eigen hotel: Hôtel des 3 Hiboux. Nu, 15 jaar later, is het park klaar om de accommodatiemogelijkheden fors uit te breiden. In 2017 zal het bestaande hotel met 50 kamers uitgebreid worden. De grote middelen moeten dan nog ingezet worden, want een jaar later ziet een volledig nieuw hotel het daglicht: La Cité Suspendue!

Parc Astérix behoort samen met o.a. de Walibi parken tot de Franse groep Compagnie des Alpes. De groep heeft de laatste jaren een reeks parken van de hand gedaan met als doel de opbrengsten te kunnen investeren in de resterende parken. En het moet gezegd, met alle investeringen die we de afgelopen 2 à 3 jaar al hebben gezien in de verschillende parken, kunnen we besluiten dat ze woord houden.

Het grootste park van de groep en de absolute parel, Parc Astérix, lijkt momenteel de grootste budgetten naar zich toe te trekken. Dit jaar werd geïnvesteerd in een volledig gethemede Disk'O coaster 'Diskobélix' met speciale effecten en voor volgend jaar werd eerder al de komst van een nieuwe familieachtbaan 'Pégase Express' aangekondigd. Het houdt echter niet op bij investeringen in nieuwe attracties, het park heeft onlangs ook bekendgemaakt dat het fors gaat investeren in het uitbreiden van de eigen accommodatiemogelijkheden.

2017: l'Hôtel des 3 Hiboux

'Hotel de 3 Uilen' bevindt zich in de groene omgeving achter houten coaster Tonnerre de Zeus en telt momenteel 150 kamers. Daar komen nu 50 ruime kamers van 30m² bij. Het interieur wordt opnieuw gekenmerkt door houten elementen om een rustiek-chique sfeer te creëren. Bovendien wordt er een extra restaurant toegevoegd.

2018: La Cité Suspendue

Veel informatie is er nog niet, behalve dan wat reeds op de concept art wordt vermeld. Vrij vertaald betekent 'La Cité Suspendue': 'De Zwevende Stad'. Het hotel zal zich eveneens volledig in het groen bevinden, tussen de bomen en in harmonie met de natuur. De capaciteit komt op 150 kamers te liggen en de opening is voorzien in seizoen 2018.

Parkplan 2017

Het nieuwe parkplan is reeds gepubliceerd en hierop zien we eveneens de vermelding van de uitbreiding van l'Hôtel des 3 Hiboux. Tevens zien we dat de nieuwe familieachtbaan Pégase Express al is ingetekend. Voorts wordt ook een bestaande familieachtbaan volledig gerenoveerd: Vol d'Icare. Deze is momenteel gesloten tot het einde van het seizoen, maar zal dus niet verdwijnen uit het aanbod, integendeel.

Tekst: © Juan Martínez - Pretparken.be // Foto's: Parc Astérix Fans