Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 3 Jan 17, 21:33
Share

Vanaf de paasvakantie van 2017 zal je niet langer een ritje met virtual reality kunnen maken op achtbaan 'Pegasus' in Europa-Park. Het pretpark schaft de technologie namelijk na dit winterseizoen af op de attractie.

Begin vorig jaar werd de familieachtbaan 'Pegasus' in Europa-Park uitgerust met VR-technologie en werd de attractie omgedoopt tot 'Pegasus Coastiality'. Voor een meerprijs van twee euro konden bezoekers een ritje met VR-brillen maken op deze roller coaster. Na een jaar dit project uit te testen en te evalueren werd besloten om na deze winterperiode te stoppen met VR aan te bieden op de attractie omdat de capaciteit zienderogen gedaald was.

Europa-Park blijft het concept wél aanbieden op Alpenexpress Enzian, "omdat er nog steeds heel erg veel vraag naar is", aldus Jakob Wahl, woordvoerder van het park. Daarom zal het VR-aanbod bij Alpenexpress verder uitgebreid worden. "Bezoekers zullen bij Alpenexpress Coastiality de keuze krijgen tussen verschillende werelden", zegt parkdirecteur Michael Mack.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: © Europa-Park // Bron: Parkerlebnis