Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 19 Maa 17, 17:49
Share

Gisteren, op 18 maart 2017, werd de allerhoogste en langste indoor glijbaan ter wereld ingegleden. Op die manier wordt hij klaar voor gebruik gemaakt als op 9 april 2017 Comics Station Antwerp zijn deuren opent voor het grote publiek.

De 22,5 meter hoge en 51 meter lange glijbaan is een van zestig attracties van het nieuwe indoor pretpark waarin Belgische stripfiguren tot leven komen in station Antwerpen-Centraal. “Nu kunnen wij zeggen in Antwerpen dat we de hoogste en de grootste hebben,” aldus Wim Hubrechtsen, CEO van Comics Station Antwerpen.

22,5 meter hoog en 51 meter lang

De Comics Twist steekt met zijn 22,5 meter hoogte en 51 meter lengte met kop en schouders boven alle andere grote indoor glijbanen in de wereld uit. Na het opbouwen, installeren en het spectaculair uitpakken door alpinisten kon de Comics Twist ‘ingegleden’ worden. Vijftig kinderen, papa’s en mama’s hebben de glijbaan uitgetest. “Ik tril nog helemaal na. Hij is echt heel spannend,” zegt Maxime (14). Hubrechtsen: “Het is net als bij de ijsbaan in jouw kindertijd. Hoe meer je erover heen glijdt, hoe sneller en spoeler hij gaat.”

Testers konden zich aanmelden door een Facebookpost op de pagina van Comics Station Antwerp over de glijbanen te delen en daarbij te vertellen waarom en met wie ze graag de glijbanen zouden inglijden. “Hier kwamen enorm veel reacties op van jong en oud,” zegt Hubrechtsen. “Uiteindelijk werden 50 enthousiaste testers uitgekozen.”

 

Ruim 60 attracties

De testers worden van een afstand toegezwaaid door een Smurf en in de verte staat Lucky Luke. Nationaal en internationaal populaire stripfiguren waaronder Suske en Wiske, De Kiekeboes, Lucky Luke, Urbanus, Jommeke en De Smurfen hebben elk een permanente zone in het park waar nog hard gewerkt wordt door zo’n 140 mensen. Hubrechtsen: “Daarnaast is er een grote binnenspeeltuin, een theater- en bioscoopzaal, een winkel en een restaurant. Goed voor ongeveer vier uur familieplezier.”

De Comics Twist staat te glimmen in het hart van het pretpark dat over vier verdiepingen verdeeld is en 6.000 m2 groot is. De andere attracties blijven nog even verbogen tot de opening op 9 april 2017. Hubrechtsen licht alvast een tipje van de sluier. “Er zijn ruim 60 attracties in het park. Een heuse 4D digitale rollercoaster van Lucky Luke, een interactieve dark ride in het Smurfenbos en ook de teletijdmachine van professor Barabas ontbreekt niet. Het park is een unieke beleving voor jong en oud.”

Comics Station Antwerp richt zich voornamelijk op families met kinderen tot 14 jaar, naar verwachting goed voor zo’n 220 à 250.000 bezoekers per jaar.

► Wil je nog meer te weten komen over dit veelbelovende project in het hartje van Vlaanderen? Abonneer je dan zeker op Brakesection Magazine, want in het eerste nummer in april verschijnt er een exclusief interview met Wim Hubrechtsen met heel wat interessante weetjes.

Tekst: © Comics Station // Foto's: © Yelle Kleykens - Pretparken.be en Comics Station // Video: © VTM Nieuws