Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 12 Nov 17, 16:14
Share

Het Franse Walibi Rhône-Alpes krijgt ook volgend jaar weer een mooie zak centen om te investeren. Zo wordt de entreezone volledig heraangelegd en -aangekleed en krijgt het park er een nieuwe attractiezone bij met 3 attracties: Festival City!

Niet enkel Walibi Belgium profiteert van de nieuwe koers die moedermaatschappij Compagnie des Alpes enkele jaren geleden heeft ingeslagen. Ook het Franse zusterpark mag voor het derde jaar op rij weer ferm investeren in het vernieuwen en uitbreiden van het park. Zo wordt komende winter de volledige entreezone flink onder handen genomen, iets wat ook Walibi Belgium te wachten staat, wellicht in 2019.

Maar belangrijker is natuurlijk dat het park ook uitbreidt met nieuwe attracties en dit in een nieuwe themazone. Net achter de nieuwe entreezone verrijst de nieuwe themazone Festival City. In deze zone zullen 2 attracties komen die meer naar kinderen gericht zijn en 1 attractie die meer naar jongeren gericht is. De eerste attractie wordt een Samba Ballon ride, de tweede een Rockin' Tug. Beide attracties worden geleverd door fabrikant Zamperla.

De derde en laatste attractie wordt Vertical Swing, bij ons beter gekend onder de naam Star Flyer. Vertical Swing is de benaming die Zamperla gebruikt in haar catalogus, wat sterk doet vermoeden dat ook deze attractie van de hand van Zamperla zal zijn en het park dus voor package deal heeft gekozen. Afgaande op de concept art wordt het wellicht een toren van 38m hoog met 24 zitplaatsen en een capaciteit van ongeveer 600 personen per uur.

Wanneer we de concept art goed bekijken, lijkt het erop dat net als in Walibi Belgium ook in het Franse Walibi de muziektrein WAB Tour verdwijnt. Deze was dit seizoen reeds gesloten en de treinsporen zijn niet meer zichtbaar. Voor het overige lijken er geen attracties te verdwijnen, wat maakt dat het attractieaanbod dus met +2 naar omhoog gaat.

De investeringen maken deel uit van een 10-jarig masterplan waarin €30 miljoen wordt uitgetrokken. De eerste grote investering vond plaats in 2016. Toen mocht het park een nieuwe, voor dit park relatief grote, achtbaan openen: Timber - een bescheiden houten achtbaan van The Gravity Group. Tevens werd een Crazy House 'Vol-O-Vent' geopend en een nieuw horecapunt 'Wild Rock Café'. Dit alles kreeg samen met de bestaande attracties een nieuw thema, zo ontstond de Explorer Adventure zone in een mix van Canadese en Far West-elementen. In 2017 werd deze zone vervolgens verder uitgebreid en voltooid. Zo verscheen er een Monorail in mijnthema, een speelzone voor kinderen vanaf 3 jaar en  werd er nog een nieuwe horecapunt toegevoegd, dit maal het hamburgerrestaurant 'le Golden Burger' in steampunkthema.

Tekst: Juan Martínez - Pretparken.be // Concepts: © Walibi Rhône-Alpes // Bron: Walibi Rhône-Alpes