Auteur: Sven Popelier - Gepubliceerd: 23 Nov 17, 11:25
Share

De laatste tijd sijpelt er meer en meer nieuws binnen over de toekomstplannen van Disneyland Parijs. Er zijn verschillende geruchten en af en toe publiceert het park indirect ook zelf een tipje van de sluier. Nu is bekend geraakt dat het park van plan is om een nieuwe grote attractie te openen in 2024.

Er waait een nieuwe wind door het resort in Parijs sinds de overname van de Walt Disney Company. Disneyland Parijs wil vooruit en dus moet het weldra uitpakken met nieuwe attracties. Voor volgend jaar is er nog niets gepland, behalve een gloednieuwe Marvel Stuntshow in het oude Cinemagique theater ter ere van het nieuwe seizoen: Marvel Summer of Super Heroes. Daardoor zijn de Marvel geruchten voor het Walt Disney Studios Park groter dan ooit. Zo zou de Tower of Terror een omvorming krijgen naar Guardians of the Galaxy: Mission Breakout! zoals in California. Daarnaast wordt gesproken over een motorbike coaster gethematiseerd naar Tron zoals nu staat in Shanghai Disneyland, die mogelijks een Captain America-thema zou krijgen.

Los daarvan publiceerde The Walt Disney Company een tienjarige voorspelling waarin gesproken wordt over een kapitaalsuitbreiding van 2,1 miljard euro tegen 2026. Dat bedrag is volgens die plannen bestemd voor de renovatie van twee hotels (Hotel New York, dat een Marvel-overlay krijgt en het Disneyland Hotel) en nieuwe attracties, inclusief een grote nieuwe attractie voor 2024. Dat laatste stond nog nooit eerder in hun communicaties, waardoor we nu zeker iets mogen verwachten in dat jaar. Gezien het gaat over een document betreffende het bod in contanten ter overname van Euro Disney, staan er geen specificaties in over de details van die attractie. De opties liggen dus nog open voor de verschillende mogelijke attracties die we in ons vorig artikel besproken hebben.

Tekst: Sven Popelier - Pretparken.be / Foto: Kris Peeters / Bron: Forbes