Auteur: Ignace Woinin - Gepubliceerd: 3 Apr 18, 22:21
Share

Pretparken.be stoeft graag met haar uitgebreide parkgids en doet er alles aan zo'n correcte en volledig mogelijke info te geven aan de gebruikers van de site. In de gids kan je informatie, attractielijsten, foto's en nog veel meer vinden van honderd parken in Europa: maar een heleboel attractieparken ontbreken nog en daar hebben we de afgelopen maanden werk van gemaakt. Vandaag verwelkomen we het honderd-en-eerste park in onze gids: Dennlys Parc!

Kennismaking met Dennlys Parc

Dennlys Parc in Dennebroeucq, Frankrijk is niet het grootste, maar wel een heel aangenaam park. Regelmatige investeringen en de locatie niet ver van de Belgische grens maken dat het park steeds vaker onder de aandacht komt van fans, maar ook van steeds meer families die een goedkoop dagje uit zoeken. Hoewel gezinnen met kinderen de doelgroep zijn van het park, investeerde het park ook in enkele spannendere attracties . Zo openen ze dit jaar de intense thrillride Squadron 33.

Grootse toppers en meesterwerken van attracties hoef je in Dennlys Parc niet te verwachten, een aangename dag zonder lange rijen en met een meer dan aanvaardbare prijs-kwaliteitverhouding des te meer.

Van restaurant tot attractiepark

Het verhaal van Dennlys Parc begint ongeveer in 1967, wanneer een oude watermolen wordt opgeknapt en er in het aansluitende gebouw een restaurant met een speeltuin opengaat. In 1983 koopt Gérard Crunelle het domein op met grootste plannen. Crunelle was namelijk een foorkramer en zag in het terrein rond de watermolen meer dan een restaurant met een speeltuin. Aanvankelijk bleven de uitbreidingen bescheiden, maar het parkje kent een rustige groei. Zo wordt in 1987 de zoo van Quiestède overgekocht, waarna Dennlys Parc ook dieren in zijn aanbod heeft. In hetzelfde jaar opent het park voor het eerst een reuzenrad.

Groei van het park vanaf de jaren negentig

In 1997 neemt de zoon van Gérard Crunelle, Christian, het beleid van het park over. Christian blijft niet bij de pakken zitten en plaatst dat jaar nog de eerste achtbaan van het park: een bescheiden Powered Coaster, Tornado, die inmiddels het parkbeeld al verlaten heeft. De bezoekersaantallen, die al jaren tussen de veertig- en vijftigduizend bezoekers per jaar schommelden, stegen in één klap met vijftienduizend hoofden.

Minstens even gedenkwaardig is 1998: het park verandert van naam. Weg met het stoffige 'La Moulin de La Tour': Dennlys Parc is geboren. De naam is een sammentrekking van de gemeente Dennebroeucq en het stroompje 'La Lys' dat door het park loopt. Leuk weetje: bijna tweehonderd kilometer verderop komt deze 'Leie' uit in Gent.

Vanaf dan kwamen er bijna elk jaar nieuwe attracties bij. Een mijlpaal werd bereikt toen Le Furio opende in 2003: deze mijntreinachtbaan van Soquet zorgde ervoor dat de bezoekersaantallen voor het eerst over de honderdduizend gingen.

Dennlys Parc vandaag

La Guinguette du Moulin de la Tour, het restaurant waar het allemaal mee begon, is nog steeds geopend. Het oude waterrad is nog steeds een herkenningspunt vlakbij de ingang van het park, dat de laatste jaren steeds gegroeid is in aanbod. Het dierenpark is verdwenen, maar in plaats daarvan vind je nu ongeveer dertig attracties waaronder een duelerende achtbaan, een 39 meter hoge vrije valtoren en heel wat attracties waar jonge kinderen hun eerste pretparkmomenten kunnen beleven met hun ouders.

Ontdek alles nu in de parkgids!

Tekst: © Ignace Woinin - Pretparken.be // Bron: Dennlys Parc // Foto's: © Dennlys Parc, Hans Ryckmans, Bob van Dyck - Pretparken.be