Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 11 Apr 18, 09:43
Share

De Efteling testte onlangs een wachtrij-vrij systeem met 'boarding passen' uit voor indoorattractie Symbolica. Directeur Fons Jurgens geeft echter aan dat de resultaten daarvan minder positief waren dan voor de onlangs heropende Python en aanpassingen noodzakelijk zijn.

Efteling ging vorig jaar aan het experimenteren met nieuwe manieren van wachten. Attracties kunnen met een 'boarding pass' gedaan worden zonder er voor te hoeven wachten. Bezoekers konden via de Efteling-app of via een speciale ticketautomaat in het park een tijdslot van vijftien minuten  kiezen waarin ze de attractie willen doen. Vervolgens moeten ze zich op dat tijdstip aanmelden bij de ingang van de attractie om zo versneld toegang krijgen met een maximale wachttijd van vijftien minuten. Wanneer de 'boarding pass' is gebruikt, kan meteen een nieuwe aangevraagd worden.

In een interview met pretparkpodcast 'Ochtend in pretparkland' gaf directeur Fons Jurgens aan dat de test voor Symbolica minder positief verliep als deze voor de Python. Er wordt nu bekeken welke zaken er aangepast moeten worden vooraleer het concept definitief zou worden geïntroduceerd bij de indoorattractie. De pretparkdirecteur kant zich ook niet expliciet tegen een concept waarbij bezoekers hun hele bezoek van tevoren zouden moeten plannen. Mensen willen namelijk steeds persoonlijker geholpen worden en hebben minder geduld dan vroeger.

Python definitief wachtrijvrij

Eind vorig jaar werd de proefopstelling opgestart voor de Python, de eerste multiloopingcoaster van Nederland. De resultaten van deze test bleken overtuigend genoeg om het concept definitief te introduceren. Sinds de heropening kan de Python daarom enkel bezocht worden met een boarding pass. De reguliere wachtrij blijft dicht. Enkel via de single riders-rij is het mogelijk om de achtbaan spontaan te bezoeken: wat zich daar ook vertaalt in bijzonder lange wachttijden.  

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto: © Yelle Kleykens - Pretparken.be, ©Efteling // Bron: Ochtend in pretparkland, Pretparken.be