Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 28 Mei 18, 19:35
Share

Zaterdagavond 26 mei 2018 omstreeks 18u20 zette een grote brand het hele gebouw van Piraten in Batavia, samen met grote delen van het Scandinavische themagebied in Europa-Park in lichterlaaie. Na de brand werd duidelijk hoe groot de schade wel niet is: de volledige hal van de darkride en het Scandinavisch dorp zijn volledig weggeveegd en achtergelaten in as. "De schade loopt op tot een tweecijferig miljoenenbedrag", laat een woordvoerder van het park weten.

Wanneer men de Monorail neemt in Europa-Park, wordt meteen pijnlijk duidelijk hoe groot de schade is die de grote brand afgelopen zaterdag heeft aangericht. Van het Scandinavisch dorp blijft haast niets meer over, enkel twee uitgebrande stenen torens en enkele gammele, net niet volledig afgebrande gevels langs waterattractie Fjord Rafting staan nog overeind. Voor de rest is de zone letterlijk met de grond gelijk gemaakt en blijven er enkel asse en zwartgeblakerde balken over. 

(lees verder onder de video)

 

In het Nederlandse themagebied merkt men niet bijzonder veel op het pleintje, maar schijn bedriegt. Hoewel de gevels nog vrij intact zijn, is letterlijk alles nét daarachter weggebrand. Slechts enkele muren van het gebouw van darkride Piraten in Batavia staan nog gammel overeind. In wat ooit een hal was, zijn enkel nog vaag de countouren van het ritverloop van de darkride te zien. Online verscheen er een foto waarop er nog één geramte van een animatronic te zien is die overeind staat, en enkele thema-muren.

(lees verder onder de foto's)

Het moge duidelijk zijn dat de aangerichte schade enorm is. "De kosten lopen op tot een miljoenenbedrag dat uit twee cijfers bestaat", aldus een woordvoerder van Europa-Park. De brand zou volgens verschillende media ontstaan zijn in een opslagruimte, aangrenzend aan Piraten in Batavia. Meerbepaald zou het om een opslagplaats voor kostuums gaan.

"Hoe lang het nog zal duren voordat het verwoeste gebied weer is opgebouwd, kunnen we nog niet zeggen. Het forensisch onderzoek naar de precieze oorzaak van de brand loopt nog steeds", laat de woordvoerder nog weten. 

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: © Europa-Park Fans, phen_ow, onbekend // Bron: FreizeitparknewsNRW