Auteur: André Bormans - Gepubliceerd: 30 Mei 18, 00:09
Share

In een interview met één van de bedrijfsleiders van Europa-Park, raakt bekend dat de familie Mack op korte termijn een gelijkaardige vervanger zoekt voor darkride Piraten in Batavia. De attractie, en een groot deel van het Scandinavische themagebied, brandde voorbije zaterdag vrijwel compleet af in een grote brand.

UPDATE 6 juni: Directeur Michael Mack schrijft op Twitter dat de nieuwe attractie ook hetzelfde thema zal krijgen: "Ja, de piraten komen terug! We kunnen nog geen details geven, maar ze krijgen weer een plek in ons park." Een woordvoerder vult nog aan dat het effectief een indoor darkride zal worden.

In een interview met Lahrer Zeitung vertelt een van de bedrijfsleiders van Europa-Park, Engelbert Gabriel, over wat er de komende dagen en weken zal gebeuren en over de bevindingen van de familie Mack.

"Nadat alle onderzoeken afgerond zijn, zullen in de loop van de volgende dagen eerst de afbraak- en ruimingswerken starten zodat de paden door het park weer gebruikt kunnen worden en de attracties - waaronder de Koffiekopjes in het Nederlandse themagebied - weer kunnen openen. De gevels van het Nederlandse gebied zijn nog grotendeels intact, maar van Piraten in Batavia schiet volstrekt niets bruikbaars meer over." De heropening van waterattractie Fjord Rafting zal wat langer op zich laten wachten omdat er allerlei puin in de vaargeul is gevallen, themadelen zijn beschadigd en het water moet vervangen worden. "De attractie zal in de loop van de volgende weken openen", laat een woordvoerder weten.

Of het verwoeste deel en de attracties één op één terug opgebouwd zullen worden, is nog niet bekend. "Scandinavië en Nederland zullen waarschijnlijk hun oorspronkelijke charmes weer terug krijgen", laat Gabriel weten. Ook over Piraten in Batavia kan een woordvoerder al wat kwijt: "De familie Mack is op dit moment druk bezig om een nieuw concept te ontwikkelen voor onze geliefde familie-attractie Piraten in Batavia. We kunnen dus al bevestigen dat er in de toekomst een nieuwe familie-attractie zal komen op deze plek."

De familie Mack heeft zelf nog maar weinig laten weten na de brand. "Ze zijn natuurlijk emotioneel erg aangedaan, vooral Roland Mack: hij zag een deel van zijn levenswerk in rook opgaan. Verder zijn er ook tal van gesprekken aan de gang en worden er plannen gemaakt voor een nieuwe invulling van de afgebrande ruimte. Dat kost veel tijd en moet liefst op korte termijn gebeuren."

Tekst: © André Bormans - Pretparken.be // Bron: Lahrer Zeitung