Auteur: Ignace Woinin - Gepubliceerd: 29 Mei 18, 23:37
Share

Na de grote brand die afgelopen zaterdag in Europa-Park woedde, raakt er alsmaar meer info over bekend. Zo heeft een bedrijfsleider van het park in een interview laten weten dat er in de loods waar de brand ontstond geen sprinklersysteem aanwezig was.

Engelbert Gabriel, een van de bedrijfsleiders van Europa-Park en verantwoordelijk voor onder andere Marketing en bedrijfsleiding, liet in een interview weten dat "er momenteel helaas nog steeds geen exacte oorzaak van de brand bekend is, het terrein wordt nog onderzocht." Volgens Gabriel kan het nog wel een paar dagen duren voordat het forensisch en gerechtelijk onderzoek is afgerond en de oorzaak van de brand bekend is.

De plaats waar de brand ontstond is wel gekend: "In een opslagruimte achter Piraten in Batavia is de brand uitgebroken. In deze loods was geen sprinklersysteem aanwezig, maar het voldeed wel aan de meest recente brandbeveiligingsvereisten. Daarmee zijn we dus zeker in orde." In de loods lagen vooral kleren opgeslagen die medewerkers dragen bij evenementen en shows, "het zal een uitdaging zijn om om hier snel vervanging voor te zoeken de komende dagen."

Hoe groot de exacte schade is, is momenteel ook nog niet bekend. Wel werd eerder al bericht dat dit bedrag tot in de tientallen mijoenen euro's zal lopen. Het bedrijf is gelukkig wel volledig voor brand gedekt, de verzekering zal zodoende alle financiële schade opvangen. 

Tekst: © André Bormans - Pretparken.be // Bron: Lahrer Zeitung