Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 6 Jun 18, 13:26
Share

Anderhalve week na de grote brand in Europa-Park die de darkride Piraten in Batavia en een groot deel van themagebied Skandinavien in de as legde, raakt bekend wat de oorzaak zou geweest zijn van de brand. Volgens de politie die het onderzoek naar de brand verrichtten, was een technisch defect aan waterattractie Fjord Rafting de oorzaak.

Tien dagen na de immense brand in Europa-Park raakt uit het forensisch onderzoek bekend wat de oorzaak was: een defect bij wildwaterbaan Fjord Rafting. De brand sloeg vervolgens over op een nabijgelegen magazijn en vervolgens op darkride Piraten in Batavia en het Scandinavisch dorp. "Het forensisch onderzoek is nog niet volledig afgerond, maar op dit moment gaan we niet uit van een menselijke fout", laat de politie nog weten.

Ook naar de exacte omvang van de schade wordt nog onderzoek gedaan, maar men schat de schade al op tientallen miljoenen euro's. Ondertussen vinden er ook ruimingswerken plaats om plek te maken voor de heropbouw van de zone. Hiermee is de familie Mack, eigenaar van Europa-Park, reeds druk in de weer. Zo zijn ze aan het denken over een nieuw concept voor darkride Piraten in Batavia.

Tekst: © Pretparken.be // Foto: © Nicky de Waal