Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 9 Jul 18, 18:10
Share

In de Efteling is de Bobbaan nog steeds buiten strijd. De bobbaan kampt regelmatig met storingen en is nu al een poosje buiten werking. Blijkbaar zou een probleem met de lifthill de oorzaak zijn van de tijdelijke sluiting.

Enkele weken geleden slipte één van de karretjes terug op de lifthill. Sindsdien is de achtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin buiten werking. Normaal gezien zou de Bobbaan op 1 juli opnieuw in dienst genomen worden na een geplande onderhoudsbeurt. Voorlopig blijft de attractie uit 1983 echter buiten bedrijf vanwege deze storing aan de lifthill. Een aantal jaar geleden werd de lift aangepast, zodat de achtbaan minder geluidshinder zou veroorzaken. Mogelijk is een snellere slijtage de prijs die de Efteling nu moet betalen voor die ingreep. Het is voorlopig onduidelijk wanneer de Bob weer operationeel is.

Zorgenkindje

De Bob heeft de laatste tijd de ene langdurige sluiting na de andere. Sinds augustus vorig jaar mocht de attractie bijvoorbeeld ook niet meer draaien tijdens regen. Eerder die maand slipte een van de karretjes door de laatste remmen met een kleine botsing als gevolg. De Efteling gaf al aan verveeld te zitten met de situatie. Volgens een Nederlandse pretparksite overweegt de Efteling achter de schermen zelfs een vervanger.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto: © Pretparken.be // Bron: Eftelingsestraat