Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 11 Jul 18, 19:57
Share

Het in aanbouw zijnde Attractiepark Rotterdam, opgericht door Hennie van der Most, krijgt alweer een klap. De komst van twee grote attracties, waaronder een Schwarzkopf Shuttle Loop Coaster, gaat plots niet door wegens verscherpte veiligheidseisen, aldus de oprichter.

Dé attractie waar veel fans naar uitkeken, de lanceerachtbaan van geliefde fabricant Schwarzkopf, zal er dan toch niet komen. Dat laat oprichter Hennie van der Most aan de Nederlandse Algemeen Dagblad. Volgens de heer van der Most werd de attractie geannuleerd vanwege verscherpte veiligheidseisen. "Ik moet waarschijnlijk allerlei aanpassingen doen. Dat kan een miljoen euro kosten, of misschien wel anderhalf. Zo'n avontuur wil ik niet meer aangaan."

Ook de tientallen meters hoge thrillride 'Evolution', wordt geschrapt. Beide attracties zullen verkocht worden in het buitenland. De annulering komt vrij onverwacht, aangezien Hennie van der Most vorige maand nog in een interview met Brakesection Magazine liet weten dat ze volop met de Shuttle Loop bezig waren en in gesprek waren met een firma in Canada om de launch te renoveren.

In de plek van de twee topattracties plant van der Most een groot theater dat er tegen 2020 zou moeten zijn.

Tekst: © Pretparken.be // Foto: © Attractiepark Rotterdam