Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 6 Nov 18, 11:37
Share

Eind volgend jaar opent Europa-Park haar nieuwe waterpretpark Rulantica met 25 attracties. En daar zal een primeur bij zitten: het Diving Theatre, een nieuw concept van VR Coaster. Dat kan ons Brakesection Magazine melden.

Vorig jaar is Europa-Park begonnen aan de bouw van hun gigantisch waterpark 'Rulantica' en bijhorend hotel 'Krønasår'. Er zullen in totaal 25 attracties te vinden zijn waaronder 17 glijbanen, een golfslagbad, lazy river en een wildwaterbaan. Eén van de resterende attracties zal een Diving Theatre zijn, dat kan ons Brakesection Magazine in primeur melden vanop de European Attractions Show (EAS). "Wellicht zal het Diving Theatre in Rulantica gebruikt gaan worden," laat een vertegenwoordigster van VR Coaster aan Brakesection Magazine weten.

Het Diving Theatre is een nieuw attractype van bedrijf VR Coaster dat bekend is vanwege zijn toepassingen van Virtual Reality op achtbanen. Op de EAS van 2018 stelden zij hun nieuwste technologie voor: Swim VR, een waterdichte VR-bril die gebruikt wordt bij het Diving Theatre. In het Diving Theatre zullen bezoekers naast elkaar in een ondiep waterbad een heuse onderwater-VR-experience kunnen beleven. Daarvoor wordt gebruik van een soort ventilator onder water die een stroming creëert waardoor het lijkt ofals je je verplaatst doorheen het water, en ook van een onderwater-geluidsinstallatie.

Het waterpark en hotel heben samen een totaal prijskaartje van 150 miljoen euro en is daarbij de grootste investering in de geschiedenis van Europa-Park. Hotel Krønasår moet in de lente van 2019 openen en waterpark Rulantica in de herfst van 2019.

 

Tekst en foto: © Yelle Kleykens - Pretparken.be