Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 8 Jan 19, 19:59
Share

Het Deense stadspark Tivoli Gardens in Kopenhagen heeft aangekondigd dat het dit jaar 2 van z'n achtbanen gaat vervangen door nieuwe exemplaren! Het gaat om kinderachtbaan Karavanen en de powered coaster Odinexpressen.

Tivoli Gardens neemt dus afscheid van 2 klassieke attracties in haar attractie-aanbod. De bescheiden kinderachtbaan Karavanen van de bouwer Zierer, die 60m lang en 3m hoog is wordt vervangen door een nieuwe, iets langere kinderachtbaan. De achtbaan opende in 1999 en heeft sindsdien meer dan 8 miljoen passagiers een ritje gegeven. Het thema blijf Oosters met koepels en minaretten. Het nieuwe exemplaar zal openen bij de start van het zomerseizoen begin april.

Meer in het oog springend is de vervaning van de elektrisch aangedreven achtbaan Odinexpressen van bouwer Mack Rides. De achtbaan van 300m lang heeft maar liefst 34 jaar lang tegen een maximale snelheid van 60 km/uur ongeveer 30 miljoen ritjes gedraaid! De nieuwe achtbaan zal ook door Mack geleverd worden, maar wel hoger en ook stiller zijn. Tevens komt er een nieuw stationsgebouw. De naam wordt Mælkevejen oftwel Melkweg in het Nederlands. Deze achtbaan zal echter wel pas openen tegen het kerstseizoen.

Naast deze grote investering heeft het park nog meer nieuws in petto. Zo komen er nieuwe, moderne botsauto's en een waterspeelplaats. Tot slot worden bij de 45m hoge torenattractie van het type Condor, de Fatamorgana, de zitjes van de ronde gondels vervangen door kantelende zitjes zodat deze wat spannender wordt. Het totale plaatje voor alle investeringen samen komt zo uit op een slordige 13,4 miljoen euro!

Tekst: © Juan Martinez - Pretparken.be // Foto's: © Tivoli Gardens // Bron: Parkerlebnis