Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 7 Maa 19, 13:56

Het Zweedse Liseberg gaat Kaninlandet, de kinderzone van het park, in 2020 uitbreiden met een familiedarkride. De attractie krijgt de naam Underlandet en toont bezoekers het ondergrondse leven van konijnen. De attractie is de opvolger voor het vorig jaar gesloopte Sagoslottet.

De uitbreiding van het kindergebied is Lisebergs grootste investering in het familie-aanbod sinds de opening van Kaninlandet zelf in 2013. Het Zweedse park in Göthenburg pompt meer dan 18 miljoen euro in de uitbreiding van de kinderzone, waarvan liefst 14 miljoen gereserveerd is voor de nieuwe darkride. De darkride komt in de plaats van het oude kindertheater. De attractie neemt bezoekers mee naar het geheime ondergrondse leven van konijnen en krijgt toepasselijk de naam ‘Underlandet’.

Een nieuwe darkride

Met 'Underlandet' opent Liseberg voor het eerst in 40 jaar een nieuwe darkride. Sagoslotet, de enige darkride van het park, moest vorig jaar plaats ruimen voor Dive Coaster Valkyria. “We hadden toen beloofd dat we de attractie zouden vervangen door iets dat groter én beter was. Underland zal nieuwe standaarden zetten voor dit attractietype in Zweden.” Zegt CEO Andreas Andersen. “Sinds konijnenland in 2013 opende, konden onze gasten kennis maken met konijnen boven de grond. Wat de beestjes ondergronds deden, bleef voorlopig een mysterie. Dat geheim gaan we straks onthullen”, vult Creatief directeur David Schofield aan.

Samenwerking

De opening van de nieuwigheid is voorlopig voorzien voor het begin van het seizoen in 2020. Aan de attractie werken verschillende bedrijven samen. Het concept werd uitgewerkt door Liseberg zelf in samenwerking met het Engelse Quarry Fold Studio. Het italiaanse Gosetto SRL levert het ritsysteem. Animatronics worden geleverd door Lifeformations en het Nederlandse P&P Projects verzorgt de decoratie.

Technische specificaties:
- Lengte: 190 meter
- Ritduur: 3 minuten en 20 seconden
- Snelheid: 4km/u
- Capaciteit: 850 p/u

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Liseberg // Bron: Liseberg