Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 22 Maa 19, 14:25
Share

Tripsdrill viert komend jaar haar 90-jarig bestaan. Het park breidt uit met een gigantische speeltuin en viert op drie zaterdagen in augustus zijn verjaardagsfeest. Een eerder geplande uitbreiding geraakt echter niet op tijd rond voor het jubileumjaar.

Erlebnispark Tripsdrill viert dit seizoen een indrukwekkend 90-jarig bestaan. Ter gelegenheid van deze heugelijke gebeurtenis opent het Duitse park bij Cleebron voor zijn bezoekers een gigantische speeltuin naast houten achtbaan Mammut. De tuin bestaat uit 250 spel-elementen verdeeld over negen zones en heeft een totale oppverlakte van 1400 vierkante meter. Het thema van de houtzagerij bij de coaster wordt ook naar de speeltuin doorgetrokken. Jong en oud zal er kunnen klimmen en klauteren, van glijbanen roetsjen en met water spelen. De toevoeging heeft ook als doel de verhoudingen in het aanbod in die hoek van het park wat recht te trekken. Voordien werden hier met achtbanen Mammut en Karacho enkel Thrillseekers bediend.

Back to the roots

Met de toevoeging van een speelplaats keert het park terug naar zijn wortels. De toevoeging van een glijbaan aan de toenmalige herberg wordt immers gezien als het officiële startschot voor het attractiepark. De glijbaan werd in 1929 als onderdeel van een vier wieks-windmolen gebouwd. Het geheel werd toen tot de 'Altweibermühle' gedoopt wat in het Nederlands de oude wijven-molen zou heten. Die oorspronkelijke molen brande in 1946 af na een blikseminslag. Vier jaar later kon de familie de opvolger presenteren. Deze molen is tot op de dag van vandaag terug te vinden in het park. De oude mannen molen opende het park overigens in een uitzonderlijk geval van omgekeerde discriminatie pas 41 jaar na zijn vrouwelijke tegenhanger: hier speelt een hindernissenparcours de hoofdrol.

Uitbreidingsplannen in de koelkast

Het park diende vorig jaar plannen in om uit te breiden. Het ging om een uitbreiding van 3 hectare in de buurt van de hoofdingang. Het nieuwe gebied was bedoeld voor het plaatsen van nieuwe attracties en er was ook sprake van een nieuwe achtbaan. Volgens Duitse nieuwssite Parkerlebnis loopt dat project echter vertraging op. Momenteel doorlopen de uitbreidingsplannen volgens het park een normale procedure. Als die doorlopen is zal het park pas verder communiceren over hoe het gebied wordt ingevuld en in welke tijdspanne dat zal voltooid worden. 

Tripsdrill opent de deuren vanaf 6 april. In augustus volg ook een speciaal jubileum-programma op de 3 laatste zaterdagen van die maand. Het park is op 17, 24 en 31 augustus geopend tot 20u, waardoor bezoekers elf uur van het attractiepark kunnen genieten. Het programma is volgens het park 'Gevarieerd en familievriendelijk'. Openingsuren en tarieven zijn te vinden in onze parkgids.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Tripsdrill, Pretparken.be // Bron: Tripsdrill