Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 4 Apr 19, 08:34
Share

Europa-park voegt bij de heropbouw van het Scandinavische themagebied eveneens een nieuwigheid toe. In de kelder van het gebied komt een familie-attractie met de mascotte van waterpark Rulantica in de hoofdrol. Dat werd onlangs bevestigd door het management van het Duitse park. 

Europa-Park zinnespeelde al een tijdje op een verrassing die zou komen in de kelders van het heropgebouwde Scandinavische deel van het park. De verrassing is inmiddels een pak concreter geworden na een tweet van Michael Mack. Het kelderplezier krijgt de naam 'Snorri Touren' en zou draaien rond de mascotte van het in aanbouw zijnde waterpark, dat op 28 november zijn deuren opent. Volgens de zaakvoerder van het Duitse park bij Rust wordt het een wondermooie belevenis vol geluk en vreugde. Wat die holle buzzwoorden precies inhouden blijft voorlopig nog een raadsel. Een openingsdatum voor de nieuwigheid is nog niet gekend. Het omliggende heropgebouwde themagebied opent eind mei.

Heropbouw

De nieuwe attractie maakt deel uit van een grootschalige heropbouw van het themagebied Scandinavië en Darkride Piraten in Batavia. Die werden vorig jaar in mei grotendeels in de as gelegd door een verwoestende brand. Het park kondigde toen relatief snel aan dat het de gebieden in dezelfde stijl zou heropbouwen. Daarbij worden sommige zaken wel aangepast. De tunnel van Fjord Rafting wordt opgewaardeerd met watervallen, decors en trollen. In darkride Piraten in Batavia verschijnen nieuwe scènes met meer oog voor de Nederlandse Scheepvaartsgeschiedenis. Een ruimte voor een extra attractie onder het Scandinavisch gebied, bestond echter ook al vóór de brand. Het park bij Rust plant bij de bouw van nieuwe themadelen ook steeds opties in voor een latere uitbreiding. Ondanks de brand en hittegolf tijdens het vorige zomerseizoen stegen de bezoekersaantallen van het park vorig jaar lichtjes.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Europa-Park // Bron: Europa-Park, Michael Mack, Parkerlebnis.de