Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 5 Nov 19, 13:25

Liseberg heeft de afgelopen Halloween periode een reccord gebroken wat betreft bezoekersaantallen tijdens de Halloweenperiode. Het halloween-seizoen bestond uit 16 openingsdagen waarbij 351 000 gasten over de vloer kwamen.

Het Zweedse Liseberg bij Götheburg mocht dit jaar 351 000 bezoekers verwelkomen tijdens de Halloween-periode. Dat is een stijging van 30 000 bezoekers ten opzichte van het voorgaande jaar dat eveneens een recordjaar was. Op de 16 dagen dat het park met Halloween open was ontving het dus gemiddeld bijna 22 000 bezoekers per dag! Volgens het park is de periode daarmee even goed bezocht als een absolute topweek uit het zomerseizoen.

Omzet

Ook de omzet die het park draait is logischerwijs mee gegroeid. Waar die vorig jaar nog op 90 miljoen zweedse kronen lag, was die dit jaar gestegen tot 100 miljoen: een stijging met bijna 10% die overeenkomt met het extra aantal bezoekers. Volgens CEO Andreas Andersen bevestigen de cijfers dat Liseberg hiermee een extra stap heeft genomen richting een jaarrond-opening.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto: © Liseberg // Bron: Liseberg