Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 12 Dec 19, 15:20
Share

In de Deense hoofstad werd de geestelijke opvolger van Odinexpresssen voor het publiek geopend. De achtbaan luistert naar de naam Mælkevejen wat Melkweg betekent in het nederlands. Ze is het sluitstuk van de investeringen die Tivoli Gardens dit jaar deed.

Het Deense Tivoli Gardens in de hoofdstad Kopenhagen opende onlangs de nieuwe coaster Mælkevejen. Deze powered coaster van Duitse fabrikant Mack Rides scheurt met een weinig indrukwekkende topsnelheid van 36 km/u over 312 meter track met een maximale hoogte van 15 meter. Dat is een fractie hoger dan Odinexpressen, de powered coaster met nagenoeg exact dezelfde layout zijn rondjes draaide op die locatie in het park. Mælkevejen zit wel strakker in elkaar qua vormgeving: Tivoli koos voor een steampunk-kleedje dat doet denken aan de toekomstbeelden van Jules Verne. De attractie sluit zo aan bij de stijl van eerdere nieuwigheden in die zone van het park. De achtbaan kreeg overigens frivole testritten: de Denen voorzagen de testdummies allemaal van een vrolijk kerstmankostuum.

Tivoli Gardens zorgde dit seizoen wel voor meer grondige opknapbeurten en verfraaingswerken. Naast Odinexpressen werd ook kinderachtbaan Karavanen vervangen door een gelijkaardig model. Verder knutselde het Deense park met botsauto's een vernieuwde zitjes aan torenattractie Fatamorgana. In totaal spendeerde Tivoli zo'n 13,4 miljoen euro aan de verbeteringswerken.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Tivoli Gardens // Bron: Tivoli Gardens