Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 12 Jun 20, 06:31
Share

De spectaculaire coaster die Parc Astérix normaalgezien in 2021 zou openen is een tweede keer uitgesteld. De huidige gezondheidscrisis is mee verantwoordelijk voor het uitstel. Het park heeft wel al zicht op een openingsdatum voor dit seizoen.

Het Franse Parc Astérix bij Plailly zal een geplande spectaculaire coaster opnieuw uitstellen. Normaal opende het park in hetzelfde jaar als Walibi Belgium een coaster van de Zwitserse constructeur Intamin die ook bekende achtbanen als Taron, Goliath en Expedition G-force leverden. Het model voor Parc Astérix zou meerdere lanceringen krijgen in plaats van een kettinglift en ook iets hoger en langer worden dan het exemplaar in Walibi. Eerder werd het project voor het Franse park al een jaar uitgesteld. Door de gevolgen van de coronacrisis moet moederbedrijf Compagnie des Alpes echter stevig de broeksriem aanhalen. Ook het park zelf loopt een hoop inkomsten mis: in een interview met L’Observateur de Beauvais geeft Algemeen directeur Nicolas Kremer aan dat het park in de maanden april en mei telkens een omzet van twintig miljoen misliep. De geplande investering in de megacoaster wordt volgens hem met zekerheid verschoven naar 2023. Voor Walibi Belgium blijft het openingsjaar voorlopig wel in 2021 liggen, ook Plopsaland opent dan een spectaculaire coaster.

Heropening
Parc Astérix bereidt zich ook voor op een heropening. Initieel zal dat met een limiet van 5000 bezoekers zijn, maar die hoopt het park snel te kunnen optrekken tot boven de 10 000 bezoekers. Net als andere parken neemt het park voorzorgen om coronaproof te kunnen draaien. Mondmaskers zijn op attracties en in bepaalde delen van het park verplicht, shows worden deels afgelast en ontmoetingen met figuren worden geschrapt. In restaurants moeten bezoekers mondmaskers dragen wanneer ze zich verplaatsen, aan de tafels moet dat vanzelfsprekend niet. Voor wachtrijen werd eveneens een aangepaste signalisatie uitgewerkt. Parc Astérix opent vanaf 15 juni de deuren. Het nieuwe hotel 'Les Quais de Lutèce' gooit zijn deuren de avond voordien al open.

Tekst: © Jonas Claes – Pretparken.be // Foto: © Parc Asterix // Bron: L’Observateur de Beavais