Auteur: Benjamin Bruyninckx - Gepubliceerd: 6 Sep 20, 09:34

Nummer 112 betreft hier gelukkig geen noodgeval. Voor de nieuwste toevoeging in onze Europese parkengids nemen we je graag mee naar Italië. Iets ten zuidwesten van Rome ligt Cinecittà World. Een dagje in dit nog jonge pretpark staat garant voor een veelvoud aan shows, welgekomen verkoeling, cultureel werelderfgoed en natuurlijk enkele top-attracties. Het park mikt op een breed publiek van jong tot oud, van grootstedelijke Romein tot wereldreiziger en van durfal tot eerder kijklustige cinefiel.

Cinecittà World is niet het enige Europese pretpark waar het filmthema centraal staat. Maar in tegenstelling tot Movie Park Germany , Walt Disney Studios Parijs en Parque Warner Madrid bevindt Cinecittà World zich op de voormalige terreinen van een echte filmstudio. In het museum Cinetour sta je zelf te midden van indrukwekkende en authentieke decorstukken uit enkele wereldberoemde films. En even verderop in het park kan je Aquila IV bezoeken. In deze nep-duikboot werden heel wat scenes van een Oscar©-winnende oorlogsfilm uit 2000 opgenomen.

Het filmthema wordt ook knap doorgetrokken in een aantal meer traditionele attractietypes. Zo zijn er de valtoren Indiana Adventure en de duistere maar erg sfeervolle indoorcoaster Inferno. Beide attracties komen uit de Intamin-fabriek. Diezelfde Zwitsers hebben ook de grootste achtbaan van het park geleverd: Altair laat z’n passagiers maar liefst tien keer over de kop gaan.

Het park heeft gelukkig ook één en ander voor waterratten in petto. Aktium is een grote waterattractie met geslaagde verwijzingen naar het antieke Rome. En in Cinepiscina kan je al zwemmend een filmpje mee pikken.

Ondanks tegenvallende bezoekersaantallen – en dito inkomsten – in de beginjaren, breidt het park zeer regelmatig zijn attractieaanbod uit. Daarbij worden de allernieuwste technologieën niet geschuwd. Met Volarium beschikt Cinecittà World als één van de weinige pretparken in Europa over een vliegend theater. En Assassin’s Creed is een individuele maar zeer interactieve VR-attractie. Dit jaar ging op een aangrenzend terrein zelfs een tweede park open. Roma World is geen pretpark met typische attracties. Hier wordt hoog ingezet op beleving en spektakel zodat de bezoekers zich in het antieke Rome zouden wanen.

Cinecittà World biedt ook heel wat leuks voor de jongere kinderen, zowel binnen als buiten. Voeg daar nog meerdere shows en een prima maze aan toe, en je mag concluderen dat dit Hollywood aan de Tiber – knipoog naar wijlen Robbe De Hert – een gevarieerd en volwaardig aanbod heeft, geschikt voor quasi elk weertype. Mor ge kunt dor best ter pleutse oever oerdele, schat!

Klik hier om het park te bezoeken in de parkgids.

Tekst: © Benjamin Bruyninckx - Pretparken.be // Foto's: © Cinecittà World en © Benjamin Bruyninckx