Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 29 Dec 20, 19:30
Share

De Spaanse aspro groep doopt Walibi Sud Ouest komend seizoen om tot 'Walygator sud ouest'. Het is het tweede Walibipark dat zijn naam wijzigt naar Walygator: ook het eerste Walygator park ging voorheen als Walibi door het leven. Het originele Walygator krijgt nu de naam 'Walygator grand est' om verwarring te vermijden.

Het Franse 'Walibi Sud Ouest' bij Roquefort gaat vanaf komend seizoen als 'Walygator Sud Ouest' door het leven. Dat kondigde het park afgelopen Halloween aan. Oorspronkelijk opende het park met de naam Walibi Aquitaine als onderdeel van de Walibi-groep die vorige eeuw door Eddy Meus werd opgericht. Meus verkocht het park samen met onder meer Walibi Belgium, Walibi Holland, Walibi Rhône-Alpes aan het Amerikaanse Premier Parks dat later ondanks een aanzienlijke investering de Europese markt met de staart tussen de benen moest verlaten. Het park kwam uiteindelijk in 2006 in de handen van de Franse groep Compagnie des Alpes. De Fransen achtten het park bij Roquefort uiteindelijk te min en verkochten het in 2015 aan de Spaanse Aspro groep die ook kleinere parken als Boudewijnpark en Walygator beheerden.

Compagnie des Alpes had in 2011 wel al zijn eerste wapenfeit gepleegd en een rebranding doorgevoerd in al zijn Walibi-parken. Men hoopte daarmee een eigen IP te ontwikkelen die zou aanslaan bij de doelgroep, maar de effecten bleven ondanks geïnvesteerde miljoenen aan de magere kant. Ook Walib Sud Ouest werd slachtoffer van deze hervorming in Music-Battle thema. Na de verkoop lagen de rechten voor het walibi-merk echter nog steeds bij Compagnie des Alpes. Het park mocht zijn naam een bepaalde periode behouden, maar zou dan de licentie moeten vernieuwen. Er werd in de plaats geopteerd voor een nieuwe naam. De keuze voor walygator was logisch gezien de groep al een park met die naam in de portefeuille had dat vroeger eveneens een Walibi-park was. Om het onderscheid te maken krijgen beide walygator-parken een ondertitel: 'sud ouest' voor 'Walibi Sud ouest' en 'Grand Est' voor het originele Walygator park.

Tekst:  © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto: © Walibi Sud-Ouest // Bron: Walibi Sud-Ouest