Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 15 Aug 21, 15:50

Goed nieuws voor pretparkfans die van bordspellen houden, want binnenkort krijgen de Plopsa-parken hun eigen versie van het wereldberoemde bordspel Monopoly. Wie wil kan dan vanaf volgende zomer zijn favoriete attracties kopen uit de verschillende Plopsa-parken.

Aan de hand van een filmpje op hun Facebookpagina waarin we Mr. Monopoly (de mascotte van het spel) door Plopsaland De Panne zien lopen, werd het nieuws bekend gemaakt. De Plopsa-parken zijn echter niet de eerste parken die hun eigen versie van het spel krijgen, want parken zoals de Efteling, Heide Park, Energylandia, Alton Towers en Thorpe Park gingen ze al voor en hebben reeds hun eigen Monopoly.

In de Plopsa-versie van het spel zal je de mogelijkheid hebben om attracties te kunnen kopen uit alle Plopsa-parken, en als je geluk hebt, kun je zelfs het recent geopende Plopsa Hotel bouwen. De exacte inhoud van het spel ligt op dit moment nog niet helemaal vast, want de fans kunnen ook stemmen over welke attractie er zeker op het spelbord moet verschijnen. Via een online poll kan iedereen die wil stemmen op een attractie die zeker niet op het spelbord mag ontbreken. Zo kan er onder meer gestemd worden op de achtbanen The Ride To Happiness en Halvar, maar ook op de Disco Slide uit Plopsaqua.

Het spel komt in juni 2022 in beperkte oplage uit en zal 50 euro kosten. Wie zeker wil zijn van zijn exemplaar, kan het nu al een pre-order plaatsen via monopolystore.be. Voor de ontwikkeling en productie van het spel werkt Plopsa samen met Groep 24, een bedrijf dat reeds verschillende Monopoly versies uitgebracht heeft van onder meer Belgische steden en voetbalclubs.

Tekst: © Indy Verhoeven - Pretparken.be // Foto: © Steve Van Den Kerkhof