Auteur: André Bormans - Gepubliceerd: 10 Sep 21, 11:20
Share

Vanochtend - vrijdag 10 september 2021 - woedde er een kleine brand in Droomvlucht in de Efteling. De attractie blijft voor onbekende tijd gesloten.

Rond 8:15 trokken er vijf brandweerwagens uit voor een brandmelding in de Efteling. Er was een brand uit gebroken in publieksfavoriet Droomvlucht. Het bleek gelukkig slechts een kleine brand in de derde scene van de attractie: De Elfentuin. De schade blijft beperkt, maar de rookontwikkeling was enorm.

Het is niet precies bekend waardoor de brand ontstaan is, vermoedelijk de belichting. Ook de exacte schade is nog niet bekend. Momenteel wordt hier nog onderzoek naar gedaan. De attractie opent normaliter om 9:30u voor gasten die in de Efteling overnachten en om 10:00u voor groot publiek. Er was zodoende nog geen volk aanwezig toen de brand uitbrak. De Efteling laat weten dat het momenteel nog onduidelijk is wanneer de attractie terug open kan. Uiteraard moet alle rook wegtrekken, daarnaast moet het onderzoek naar de oorzaak en schade worden afgerond. Eventueel moeten ook herstelwerkzaamheden plaats vinden voordat de attractie weer kan draaien.

© Pretparken.be