Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 1 Okt 21, 14:33

Na meer dan tweeënhalve maand is het zo ver: Walibi Belgium opent morgen weer de deuren nadat het noodgedwongen de deuren heeft moeten sluiten na de zware overstromingen in juli. Het park heeft alles in de strijd gegooid om de deuren weer te kunnen openen, nét voor het belangrijke halloweenseizoen aanbreekt.

Het was een bijzonder troosteloos beeld dat we afgelopen zomer in juli te zien kregen: een volledig onder water gelopen Walibi Belgium. De extreme regenval had ervoor gezorgd dat de Dijle die dwars doorheen het park loopt, uit haar oevers was getreden en het ganse park blank zette. "Toen we die beelden zagen, vloeide er bij ons toch enkele tranen. Het park is voor het ganse Walibi-team als een kindje, dus het was niet leuk om die beelden te moeten zien," klinkt het bij woordvoerster Justien Dewil.

"De uitdaging om het park terug op orde te krijgen tegen het Halloweenseizoen was gigantisch. Midden juli lag het park technisch vollédig plat. Er werkte geen enkele attractie meer, we hadden geen werkend restaurant meer, geen souvenirshop, niets. Alles was geraakt. De voorbije 2,5 maand hebben alle teams werkelijk super werk geleverd om alles op tijd klaar te krijgen. Wij zijn morgen meer dan klaar en vooral vol ongeduld om onze deuren eindelijk weer te kunnen openen!" aldus Dewil.

Niet alleen moesten alle attracties en installaties gereviseerd en zonodig hersteld of vervangen worden, ook moest het volledige park een grondige reiniging krijgen. "Er is voor de opkuis een gespecialiseerd bedrijf moeten langskomen om alles hygiënisch te reinigen en ontsmetten." Dat is dus allemaal op tijd gelukt om morgen het park weer open te kunnen stellen voor het publiek. Alle attracties zijn namelijk weer aan het draaien geweest de afgelopen weken en dagen en werden ook herkeurd door TÜV. Desondanks bestaat er nog enige twijfel over attractie Pulsar, dewelke technisch genadeloos hard geraakt is door de overstromingen. "Pulsar stond vollédig onder water," laat de woordvoerster weten, "de kans bestaat dat hij morgen nog niet operationeel zal zijn."

Halloween

Vorige week maakte Walibi Belgium ook al wat meer bekend over Halloween. Zo werd bekend dat er dit jaar een nieuw spookhuis komt, genaamd 'Lost Forest'. Meer daarover wil het park nog niet bekend maken. "Binnenkort zal er meer informatie volgen over ons halloweenseizoen. Ik kan wel al vertellen dat bepaalde delen in het park dit jaar extra hard in het teken zullen staan van Halloween met een zeer doorgedreven thematisatie. Niet te vergelijken met voorgaande jaren!" vertelt Justien Dewil.

Aqualibi

Het naastgeleden Aqualibi kan morgen helaas nog niet de deuren heropenen. De schade is er enorm, met name in de kelders onder het waterpark. "Onze kelders onder Aqualibi hebben 3 meter onder water gestaan. Daar staan alle elektrische installaties, pompen, filters, motoren, stockagebaden... Het is nog steeds extreem moeilijk om een heropeningsdatum te voorspellen, maar we hopen op eind december, begin januari. Maar ook dat is nog onzeker."

Tekst en foto: © Yelle Kleykens - Pretparken.be