Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 5 Okt 21, 11:38

Van 16 oktober tot en met 7 november zal een ijzig gegil opnieuw over Walibi Belgium weergalmen, want Halloween is helemaal terug... en hoe! Dit jaar schroeft het pretpark zijn halloweenervaring op met een stapel indrukwekkende nieuwigheden die vele angstliefhebbers versteld zullen doen staan. Overdag is het bangelijk plezant voor gezinnen, maar o wee wanneer de zon ondergaat... Eén ding is zeker: Walibi doet deze herfst je engste nachtmerries uitkomen!

Halloween in Walibi is al meer dan 20 jaar een vaste waarde voor kleine en grote griezelamateurs. Na een jaartje coronapauze kunnen ze in Waver weer terecht voor het beste halloweenevenement van de Benelux. Deze editie wordt wellicht de spectaculairste ooit in de geschiedenis van het park!

Volledig nieuwe beleving, met Rebellion Land als orgelpunt

Voor de échte horrorliefhebbers pakt Walibi uit met maar liefst 3 nieuwe indrukwekkende scare zones, die je naar de keel zullen grijpen met een adembenemende verhaallijn. In Last Shelter betreden durfals op eigen risico een door bloeddorstige zombies overrompeld legerkamp, en in Psycho Circus  zitten vreselijke killer-clowns je op de hielen. Hét orgelpunt wordt Rebellion Land: een gore bende heeft Walibi op brute wijze ingenomen en heeft zich gevestigd in een zone die ze eerst kort en klein hebben geslaan, en vervolgens hebben ingericht als een weerzinwekkende, duistere schroothoop. Aan het hoofd staat de meest gevreesde onder hen… een angstaanjagende vrouw die Cama heet. Ze verzint huiveringwekkende straffen voor onwelkome indringers. Wie even wil bekomen van al dit engs kan terecht in The Bar’Hell, de clandestiene bar van de bende. Maar opgepast... dit is een even plezante als gevaarlijke plek!

Toonaangevende spookhuizen

Halloween in Walibi, dat beleef je ook in de huiveringwekkende spookhuizen!  Dit jaar zorgt het park alweer voor een nieuwkomer: Lost Forest. Verwacht hier vooral geen klassiek spookhuis... Denk even terug aan de diepe, donkere bossen waarin je verdwaalt in nachtmerries waar je midden in de nacht, badend in zweet, schreeuwend van wakker wordt. Wel...Lost Forest is nòg erger.

Na een uitstekend onthaal in 2019 zijn Nagulai en The Curse of Amun terug. Beiden ondergingen enkele aanpassingen met een toegenomen angstervaring als resultaat. Tot slot, zullen menige waaghalzen de schrik van hun leven beleven in de claustrofobe mijnpaden van Mine Blast.

Een spannende nieuwe show met de beste illusionist ter wereld

Voor een gloednieuwe show in het Tiki-Theater (Exotic World) heeft Walibi Christian Farla kunnen strikken, die maar liefst drie Merlin Awards – Beste Illustionist ter wereld -  in ontvangst mocht nemen. Farla is een performer van het allerhoogste niveau en brengt met Lucifer Show een spectaculair, trendy en razensnel illusiespel!

Enjoy the Day... Fear the Night

Halloween in Walibi staat synoniem voor uiterst huiveringwekkende taferelen, maar overdag levert het pretpark ook een bangelijk plezant familiaal aanbod.  Jonge durvertjes kunnen terecht in een gloednieuwe kinderzone, Happy Halloween, waar ze kennis maken met de Rebbiez. Dat zijn de kinderen van de bende uit Rebellion land. Ze plannen de allerbeste Halloween ooit. Om mee te mogen feesten, moet je eerst je waarde bewijzen door hun spannende uitdagingen aan te gaan. Slaag je hierin, dan weet jij waar Halloween écht om draait en ben je het waard met hen mee te doen.Verder kunnen gezinnen ook terecht bij de Magic Show voor de gekste abracadabra van het land, of genieten van een momentje griezelplezier met de nieuwe 4D-film Dracula. Het belooft alvast een griezelig gezellige hersft te worden in Waver!

Tekst: © Walibi Belgium, Foto's: © Walibi Belgium & © Yelle Kleykens - Pretparken.be