Auteur: André Bormans - Gepubliceerd: 18 Feb 22, 17:54

De in Ierland bekende fabrikant van snacks - met name Chips - trekt zich terug uit Tayto Park. Hierdoor zal het park niet langer aan de chips gelinkt zijn.

Na een sponsoring van maar liefst twaalf jaar, trekt Tayto zich terug uit Tayto Park. Het snackbedrijf blikt positief terug op de samenwerking en is blij het park zo hard te zien groeien. Desalniettemin werd de sponsordeal niet verlengd. Mede door het geld dat het chips-merk investeerde, is het park kunnen groeien tot het eerste grote themapark van Ierland. Vooral de grote houten achtbaan Cú Chullain zette het park op de kaart voor achtbaanfans. Door de beëindiging van de samenwerking zal Tayto Park in de komende jaren een rebranding moeten doorvoeren. Veel veranderingen zijn al gepland. Al in 2023 komt de naam "Tayto" te vervallen. Een nieuwe naam is momenteel nog niet bekend. 

Raymond Coyle - Oprichter en directeur van Tayto Park - bedankt Tayto voor de jarenlange goede samenwerking en het vertrouwen dat het management van Tayto in het park stak. Tevens kijkt hij ook uit naar nieuwe uitdagingen voor het park. De nieuwe naam zal meer het aanbod van spannende rides, attracties en dierentuin moeten benadrukken. De komende twee jaar wilt het park 30 miljoen euro investeren in nieuw te ontwikkelen plannen. Voor 2023 is reeds aangekondigd dat er een combinatie van Junior Boomerang en Suspended Thrill Coaster van Vekoma zou openen, vergelijkbaar met Hals über Kopf en Volldampf in Tripsdrill. Het idee voor deze combinatie kwam overigens oorspronkelijk vanuit Tayto Park, echter duurde het door protesten van enkele omwonenden langer voordat Tayto de vergunningen rond kreeg, waardoor Tripsdrill deze combinatie eerder kon presenteren.

Tekst: ©2022 André Bormans - Pretparken.be // Beeld: © Pretparken.be // Bron: Dublin Live