Auteur: Bert Van Staeyen - Gepubliceerd: 21 Okt 21, 19:32

Het Britse Paultons Park opent volgend jaar opnieuw een nieuwe achtbaan. De familieachtbaan Farmyard Flyer wordt de eerste uitbreiding van het pas dit jaar geopende themagebied Tornado Springs. Het wordt de zevende achtbaan voor het park.

Nauwelijks heeft Paultons Park zijn nieuwste themagebied Tornado Springs geopend − weliswaar met een jaar coronavertraging − of de volgende nieuwigheid staat al klaar. Als aanvulling op de oorspronkelijke attracties van het themagebied, waarvan spinning coaster Storm Chaser de opvallendste is, kunnen bezoekers volgend jaar in een nieuwe achtbaan stappen. Farmyard Flyer is een familieachtbaan van de Duitse fabrikant Zierer, van de Force-reeks. Hiertoe behoren een heel aantal standaardmodellen zoals die in de indoorparken van Plopsa, maar voor  Paultons Park werd een unieke lay-out bedacht.

Het thema rond de attractie bouwt verder op het bestaande achtergrondverhaal van Tornado Springs, het door wervelstormen geteisterde stadje in het Amerikaanse Midden-Westen. De bewoners konden deze uitwassen van de natuur echter tot hun voordeel ombuigen. Zo gebruikte de plaatselijke Farmer Flo de wind om haar gewassen te oogsten dankzij haar uitvinding, de Cyclonator. Het is achter deze frisbee-attractie dat de nieuwe achtbaan werd opgebouwd. De Cyclonator en de andere wonderlijke uitvindingen van de locals hebben natuurlijk het toerisme naar Tornado Springs stevig aangewakkerd, een nood waarop Flo graag inspeelt. Ze bouwde naast haar boerderij een heus vliegveld, waar nieuwsgierige toeristen straks kunnen landen en opstijgen.

De achtbaan en het als hangar vormgegeven stationsgebouw staan al volledig recht. Afgelopen zomer reed de trein, die aangekleed is als een vliegtuig met draaiende propeller, zelfs al testrondjes. Ruim op tijd dus voor de opening van de attractie, die in april 2022 gepland is.

 Tekst: © Bert Van Staeyen – Pretparken.be // Foto's: © Paultons Park