Auteur: Bert Van Staeyen - Gepubliceerd: 4 Dec 21, 15:09

Het Duitse Schwaben Park heeft de speciaal voor het park gecomponeerde attractiemuziek uitgebracht in een digitaal album. De instrumentale muziek van IMAscore wordt aangevuld met één gezongen lied. Het opvallendste nummer in de collectie is het kakelende deuntje van Wilde Hilde. 

Het Duitse Schwaben Park is dan wel al een kleine maand dicht vanwege zijn jaarlijkse wintersluiting, toch kunnen de liefhebbers zich blijven onderdompelen in de sfeer van het park. In samenwerking met muziekleverancier IMAscore bracht het park een digitaal album uit, bestaande uit zes nummers.

De openingstrack is de muzikale begeleiding van Azura, een moeilijk te categoriseren attractie die het midden houdt tussen een darkride met boten en een fonteinenshow. De muziek kenmerkt zich door etherische gezangen en opvallende percussie.

Het tweede nummer is waarschijnlijk het nummer waar de fans het meest naar hebben uitgekeken. Achtbaan Wilde Hilde kreeg een op de instrumentale wereldhit 'Popcorn' gebaseerde oorwurm mee als soundtrack, waarbij kippen vrolijk de melodie kakelen. IMAscore is niet zuinig geweest met deze track, want we worden getrakteerd op een ruim 5 minuten durende versie.

Ook de muziek van Santa Lore staat op de tracklist. Het schommelschip uit 2017 is uitgerust met een onboard-muziekinstallatie, waaruit dit avontuurlijke nummer met typisch nautische instrumentatie knalt. Op het einde van het nummer wordt nog een koor van zeemannen toegevoegd voor een krachtige finale.

Als vierde nummer vinden we de attractiemuziek van Hummel Brummel. Dit elektronische deuntje is duidelijk schatplichtig aan het succesvolle Wilde Hilde, maar gebruikt het gezoem van bijtjes in plaats van het gekakel van kippen. Om de sfeer compleet te maken, wordt de naam van de attractie meerdere keren uitgeroepen. 

Het laatste nummer van IMAscore op deze collectie heeft als titel 'Das Sägewerk' en is de muziek van de gelijknamige boomstamattractie van het park. De muziek wordt aangevuld met tal van omgevingsgeluiden zoals dat van klaterend water of van de werkzaamheden in een houtzagerij. De compositie werd in 2018 toegevoegd aan de attractie, toen die voorzien werd van thematisatie en een bijhorende naamsverandering onderging.

Als toemaatje werd aan het album ook de reeds eerder uitgebrachte 'Schwabenparksong' toegevoegd, een hyperkinetisch lied gebaseerd op een traditionele melodie. Het lied speelt een glansrol in de animatronicshow Der Dschungel sucht das Megatalent, die in 2020 opende. 

'Schwaben Park: The Collection' wordt niet op cd uitgebracht en is enkel digitaal verkrijgbaar. Je kunt het album zowel streamen via diensten als Spotify of Apple Music of aankopen via iTunes.

Tekst: © Bert Van Staeyen – Pretparken.be // Foto's: © Schwaben Park & © Bert Van Staeyen – Pretparken.be