Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 27 Jan 22, 19:00

Goed nieuws voor de Nederlandse pretparken. De Nederlandse premier Mark Rutte heeft gisterenavond op een persconferentie aangekondigd dat men de lockdown gaat versoepelen. Pretparken en dierentuinen mogen hierdoor weer opnieuw hun deuren openen.

Half december vorig jaar ging Nederland in lockdown en moesten onder meer de pretparken hun deuren sluiten, in de hoop om de verspreiding van de omikronvariant zo klein mogelijk te maken. Dat is, net zoals bij ons, niet helemaal gelukt en de besmettingscijfers zijn nog steeds heel hoog in Nederland. Toch heeft het Nederlandse kabinet gisteren bekend gemaakt dat er versoepelingen aankomen voor de zogeheten doorstroomlocaties. Deze doorstroomlocaties mogen daardoor opnieuw open, weliswaar enkel onder bepaalde voorwaarden. De versoepelingen zijn vandaag meteen ingegaan.

Coronapas

Een van de belangrijkste voorwaarden om opnieuw een pretpark in Nederland te bezoeken is dat het vanaf nu verplicht is om een geldige coronapas te tonen aan de ingang van het park. Vanaf heden mogen dus enkel mensen die volledig gevaccineerd, genezen of getest zijn de parken nog betreden. Een mondmasker is niet overal in een park verplicht, maar enkel in de binnengedeelten. Ook geldt er een sluitingsuur, zo moet alles tussen 10 uur 's avonds en 5 uur 's ochtends verplicht gesloten zijn. Omdat gisterenavond pas aangekondigd werd dat de parken terug open mogen, zijn nog niet alle Nederlandse pretparken en dierentuinen vandaag open. De Efteling is vandaag wel opnieuw open gegaan, maar mensen die een bezoekje gepland hadden aan Toverland moeten nog tot zaterdag wachten vooraleer men daar de poorten opnieuw opent.

Wereld van Sindbad

Voor de Efteling is het vandaag trouwens ook een speciale dag, want daar is vandaag ook de nieuwe Wereld van Sindbad, met onder andere de vernieuwde attractie Sirocco voor het eerst geopend voor het publiek. Oorspronkelijk was de opening voorzien voor 1 januari, maar door de verplichte sluiting heeft men de opening moeten uitstellen.

Tekst: © Indy Verhoeven - Pretparken.be // Foto: © Efteling