Auteur: Bert Van Staeyen - Gepubliceerd: 21 Feb 22, 19:22

Legoland Deutschland begint aan de bouw van een nieuw themagebied, dat in 2023 moet opengaan. Hoogtepunt van het gebied wordt een nieuwe achtbaan, die de nodige actie belooft. Het park geeft met deze investering aan naar de wensen van zijn bezoekers te hebben geluisterd.

Legoland Deutschland is het derde volwaardige Legoland-park van Europa, na het originele Legoland Billund (Denemarken) en Legoland Windsor (Verenigd Koninkrijk). Het opende in 2002 met twee achtbanen: Project X - Test Strecke (een wildemuisachtbaan van Mack, tegenwoordig bekend onder de naam 'Das Große LEGO Rennen') en Feuerdrache, de klassieke drakenachtbaan die elk Legoland in zijn aanbod heeft. In 2003 kwam er nog de kleinschalige achtbaan Drachenjagd bij. Twintig jaar later wordt het coasteraanbod eindelijk weer uitgebreid: vanaf 2023 kunnen bezoekers van het Beierse Legopark een gloednieuwe achtbaan uitproberen.

De achtbaan wordt de hoofdattractie van een volledig nieuw themagebied van 1,2 hectare groot, dat aan het Egyptische themagebied van het park zal grenzen. Wat voor soort achtbaan we mogen verwachten, is nog niet bekend. Wat we wel al weten, is dat het er een met "een hoog actie- en energiegehalte" zal zijn. Daarmee zegt het park in te spelen op een lang gekoesterde wens van zijn bezoekers. Toch zal de achtbaan voor de hele familie geschikt zijn en zullen ook lagereschoolkinderen al kunnen meerijden. De nieuwe coaster zal van een type zijn dat nog in geen enkel ander Lego-park terug te vinden is. Momenteel is de spectaculairste achtbaan in een Europees Lego-park Polar X-plorer in Legoland Billund. Naast de achtbaan zal het nieuwe themagebied in Duitsland ook nog een tweede attractie en verschillende levensgrote Lego-modellen omvatten.

Tekst: © Bert Van Staeyen – Pretparken.be // Foto's: © Legoland Deutschland // Bron: Legoland Deutschland