Auteur: Bjorn Venken - Gepubliceerd: 1 Maa 22, 15:44

Vanaf april 2022 is België opnieuw een kinderpretpark rijker. In Maaseik opent dan Beverland, welke de grootste speeltuin van het land zal zijn. Het park opent ook enkele mechanische attracties, waaronder een kleine 'achtbaan'.

Met een oppervlakte van liefst 16.000 m², zowel indoor als outdoor, mag Beverland vanaf de start van de paasvakantie de grootste speeltuin van België genoemd worden. Al is kinderpretpark misschien een betere naam: behalve vele speeltoestellen zal het park ook enkele mechanische attracties openen. De website van het park vermeldt onder andere een draaimolen, botsauto's, een treintje en een piratenboot. Van de Duitse attractiebouwer Sunkid Heege wordt er een Luna Loop en een Butterfly geïnstalleerd.

De Butterfly betreft een attractie van 6 à 7 meter hoog waarbij een karretje van twee personen via een lifthill naar boven getrokken wordt. Bij het bereiken van het hoogste punt koppelt het karretje zich los van de lift en maakt deze een val van zes meter diep onder een hoek van 20 à 30 graden. Wanneer het karretje het laagste punt bereikt heeft gaat het via de andere kant opnieuw naar boven via een helling. Vervolgens neemt de zwaartekracht het verder over en rijdt het karretje heen en weer totdat het beneden tot stilstand komt. Aangezien deze attractie alle kenmerken van een achtbaan heeft, wordt het door pretparkliefhebbers ook als zodanig beschouwd.

Een Butterfly-achtbaan is niet uniek in België. Exact 20 jaar geleden opende in Mega Speelstad in Wechelderzande ook een dergelijke attractie. De uitbaters van Mega Speelstad en Beverland zijn trouwens dezelfde personen. Met Beverland gaat het record van grootste speeltuin van België over van hun ene speeltuin naar de andere. In de toekomst wil men Beverland nog uitbreiden, met een tweede hal voor elektronische karts of een trampolinepark.

Ouders gratis

Beverland opent in de voormalige schaatshal van Maaseik bij de start van de paasvakantie, op 2 april 2022. Kinderen betalen 12 euro voor een hele dag plezier, ouders hebben gratis toegang. Meer info kan je terugvinden op www.beverlandmaaseik.be.

Tekst: © Bjorn Venken – Pretparken.be // Foto's: © Beverland // Bron: Het Belang van Limburg