Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 9 Maa 22, 13:06

In Holiday Park opent in 2024 een nieuwe zone op huidige locatie van het Aqua Stadion. Na 30 jaar heeft men de stekker uit de waterski stuntshow getrokken.

Gedurende 30 jaar konden bezoekers genieten van de waterski stuntshow op het meer van het Duitse Holiday Park. Wegens de coronacrisis kon de show de afgelopen twee en een half jaar niet  doorgaan. Na zo een lange stilstand voldoet volgens het park de technische en structurele staat van het gebouw niet meer aan de verwachtingen van een hedendaagse show. Omdat Holiday Park altijd nieuwe thrills aan haar bezoekers wil aanbieden, is er nu een nieuw concept uitgewerkt voor het gebied rond het Aqua Stadion en de vijver.

"We zijn iedereen die de laatste 30 meegewerkt heeft aan de waterski stuntshow zeer dankbaar, we hebben de eer gehad om met veel mensen uit verschillende landen te mogen samenwerken", zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Groep. "Maar na 2 jaar zonder show, is het zeer moeilijk om deze weer opnieuw op te starten, ondanks al onze inspanningen".

Nieuw themagebied

De afgelopen weken en maanden heeft het team van Holiday Park alle mogelijke opties onderzocht en men heeft beslist om de volleidge zone te vernieuwen en een nieuwe bestemming te geven. Daarvoor is men een samenwerking aangegaan met het creative team van het dancefestival Tomorrowland.

"We zijn zeer trots dat we ons scala aan attracties in Duitsland kunnen uitbreiden, samen met Tomorrowland. Met de expertise van onze ontwerpers en met de creatieve breinen achter Tomorrowland willen we een next-level attractie en themagebied in Holiday Park creëren", aldus Van den Kerkhof.

Ook de CEO van Tomorrowland, Bruno Vanwelsenaers, is enthousiast over de uitbreiding van het partnershap:

"We zijn zeer blij met deze nieuwe samenwerking. Duitsland is een van de landen met de meeste People of Tomorrow en we voelen veel liefde van ons buurland. Dankzij deze samenwerking kunnen veel mensen Tomorrowland leren kennen en kunnen we doorgaan met de groei van de Tomorrowland-ervaring."

Samen met het creatieve team achter het festival, is Holiday Park bezig met het ontwikkelen van een volledig nieuw themagebied dat de bezoekers onderdompelt in de unieke festivalsfeer van Tomorrowland. De bouw van de nieuwe grote attractie gaat dit jaar van start en zou in 2024 voltooid moeten zijn. In totaal gaat het over een investering van 15 miljoen euro.

The Ride to Happiness

Vorig jaar opende in Plopsaland De Panne 'The Ride to Happiness by Tomorrowland'. Deze spectaculaire 'Xtreme Spinning Coaster' is de eerste in zijn soort in Europa en heeft in zijn eerste jaar al meerdere awards gewonnen, waaronder 'beste nieuwe Europese achtbaan'. Deze achtbaan is de eerste achtbaan in Europa die een dubbele lancering combineert met verschillende inversies, en waarvan de gondels tijdens de rit vrij rondom hun as kunnen roteren.

De toekomst van Holiday Park

De vorbije jaren is er wel redelijk wat geïnvesteerd in Holiday Park: In 2019 opende Holiday Indoor, in 2020 kreeg de Donnerfluss een retheme naar Dino Splash en in 2021 opende een volledig nieuw gebied gethematiseerd naar de tv-serie Wickie De Viking. Het totale kostenplaatje van deze investeringen bedraagde 20 miljoen euro. Het park heeft ten slotte ook nog een hotel en een waterpark aangekondigd voor de komende jaren.

Tekst en Foto: © Plopsa