Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 13 Maa 22, 14:56

Het Duitse pretpark Heide Park heeft beslist om afscheid te nemen van een attractie. Het park gaat de 104 meter hoge panoramatoren verwijderen uit haar attractieaanbod. Deze attractie bleef de afgelopen twee seizoenen al gesloten wegens de coronacrisis, maar nu heeft men de stekker definitief uit de attractie getrokken.

De Panorama Turm was met zijn hoogte van 104 meter een van de hoogste attracties van het park, waardoor je hem ook ver buiten de parkgrenzen al kon zien. Daar komt na 37 jaar nu verandering in: volgens verschillende Duitstalige preptarkfora werd reeds met de ontmanteling van de attractie gestart. De Panorama Turm werd geopend in 1985 en werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin. Officieel heeft het park nog niets gezegd over de sluiting, maar de attractie is inmiddels wel van de website en van de parkplattegrond verdwenen.

De panoramatoren was een ideale attractie om Heide Park vanuit de lucht te bekijken. Gelukkig had Heide Park lange tijd de traditie attracties in tweevoud in het park te plaatsen. Haar tweede observatietoren kan je tot op heden nog altijd bezoeken. De 103 meter hoge 'Aussichtturm II'  die het park in 1992 in huis haalde werd in 2003 wel omgebouwd tot de gyro drop toren Scream. Wie van een panoramisch zicht op het park wil genieten heeft bij Scream dus iets meer moed nodig, aangezien je in deze vrije val met een snelheid van 98 kilometer per uur naar beneden raast.

Uitgedund attractieaanbod

De panoramatoren is niet de enige attractie die de laatste jaren uit het attractieaanbod verdwenen is. Enkele jaren geleden werden er nog verschillende attracties uit het park verwijderd, waaronder de Top Spin 'Aqua Spin', de Enterprise 'El Sol' en de Round-up 'Huracan'. Voor al deze attracties is er nog geen vervanger gevonden en het lijkt daarom weinig waarschijnlijk dat een vervanger vinden voor de Panorama Turm bovenaan Heide Parks prioriteitenlijstje staat.

Tekst: © Indy Verhoeven - Pretparken.be // Foto: © Bob Van Dyck - Pretparken.be