Auteur: Bjorn Venken - Gepubliceerd: 1 Apr 22, 11:15

Slecht nieuws uit Marne-la-Vallée. Rock 'n' Roller Coaster, de bekende lanceerachtbaan in de Walt Disney Studios, blijft langer gesloten dan verwacht.

De achtbaan, welke opende in 2002, sloot in september 2019 vanwege de ombouw naar een Iron Man thema. Oorspronkelijk had de achtbaan dit jaar moeten heropenen, maar dat zal niet lukken. "Jean-Luc is ziek geworden", zegt een woordvoerder van het park. Jean-Luc is de persoon die instaat voor de ombouw van de attractie.

"We hadden eind vorig jaar al in de gaten dat het niet goed met hem ging. Hij wilde vier vijfde gaan werken.", vervolledigt de woordvoerder. "In september 2019 begon hij vol goede moed aan de ombouw van de voorgevel van de attractie en na 2,5 jaar was deze klaar. Toen we Jean-Luc vertelden dat hij dan aan de binnenkant van de attractie mocht beginnen, werd hij niet goed. Hij had niet verwacht dat hij ook moest instaan voor de ombouw van de binnenkant van indoorachtbaan. We hebben voor de zekerheid een ambulance gebeld en Jean-Luc werd naar het ziekenhuis gebracht met ademnood."

"Zo een ombouw van een attractie is niet te onderschatten. Veel parken bouwen een nieuwe achtbaan vanaf nul op in enkele maanden tijd, maar onze situatie is anders. Wij laten de achtbaan staan, maar moeten alleen de thematisatie veranderen. Dat vraagt veel meer tijd." Zijn er dan geen andere werknemers die Jean-Luc kunnen helpen bij de ombouw, vroegen we ons af. Maar dat werd ontkent door het park. "Wij zetten al ons personeel in in de restaurants van het park, zodat onze bezoekers van openingstijd tot sluitingstijd steeds terecht kunnen in al onze restaurants."

Met Jean-Luc gaat het ondertussen alweer iets beter. Hij denkt er over na om na zijn ontslag uit het ziekenhuis een tijdje op reis te gaan, om zijn zinnen te verzetten. Hij gaat op safari naar Kenia. Verwacht wordt dat hij over een paar maanden zijn werkzaamheden hervat. 

De nieuwe openingsdatum van de achtbaan wordt nu verzet naar 1 april 2027, tenzij Jean-Luc in Kenia opgepeuzeld wordt door een leeuw. "Dan zitten we met een probleem.", zei de woordvoerder nog.

EDIT: Dit bericht betreft een 1 aprilgrap.

Tekst: © Pretparken.be // Beeld: © Nico Reynders