Auteur: Bjorn Venken - Gepubliceerd: 6 Apr 22, 16:43

Het grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling krijgt de naam Efteling Grand Hotel. Het imposante gebouw van 7 verdiepingen krijgt met een 106 meter brede voorgevel een grootse uitstraling. De open architectuur met verwijzingen naar de rijke historie maakt het herkenbaar en uitnodigend. Een van de blikvangers is de reusachtige klok met slinger, hoog in het groen geoxideerde koperen dak met 7 torens. De opvallende glazen serre krijgt een klassieke vormgeving en verdeelt zich over 2 verdiepingen. Het groene plein tussen de hoofdentree en het nieuwe hotel vormt een aangename pleisterplaats voor hotelgasten en parkbezoekers. De 9 meter hoge en 16 meter brede arcadeboog, waardoor bezoekers straks het park in lopen, zorgt voor een indrukwekkende binnenkomst. Momenteel worden de voorbereidingen getroffen. De bouw van het nieuw hotel start na de zomer. Naar verwachting opent Efteling Grand Hotel in 2024.

Herkenning met eigen karakter
Het Efteling Grand Hotel is gelegen achter de hoofdentree van het park, met uitzicht op Aquanura en het Sprookjesbos. “Deze imposante en unieke toevoeging komt op misschien wel de meest centrale plek van de Wereld van de Efteling. Passend bij onze gebiedsvisie wordt het hele gebied rondom het nieuwe hotel aangepakt. Daarbij hebben wij ons laten inspireren door elementen uit de historie van het park en door Scandinavische havensteden. Dit hotel past qua ontwerp bij andere karakteristieke gebouwen in de Efteling, maar krijgt door zijn vorm en functie een geheel eigen karakter. Het groen en het water vormen de verbindende factor. Hotelgasten, maar ook bezoekers van het attractiepark, kunnen straks van vroeg tot laat de wonderlijke omgeving van deze nieuwe pleisterplaats ontdekken”, vertelt Sander de Bruijn, hoofdontwerper van het nieuwe hotel.  

Voorzieningen
Het Efteling Grand Hotel krijgt 143 kamers en circa 700 bedden. Hiermee komt het totaal aantal bedden binnen de Wereld van de Efteling op bijna 3900. Daarnaast krijgt het nieuwe hotel een spa met zwembad. De 2 restaurants, één op de begane grond en één op de eerste verdieping, krijgen zitgelegenheid binnen, in de serre en op het terras met uitzicht op watershow Aquanura. Er komen 2 winkels in het hotel met een totaaloppervlakte van ruim 450 m2 die gelegenheid bieden om een souvenir aan te schaffen. De winkels en restaurants zijn toegankelijk voor zowel hotel- als parkbezoekers.

Tekst en beeld: © Efteling