Auteur: Bert Van Staeyen - Gepubliceerd: 13 Apr 22, 17:20

Het Duitse Freizeit-Land Geiselwind heeft deze seizoensstart een nieuwe achtbaan in gebruik genomen. Taka Waka is een tweedehands familieachtbaan met een standaardlayout. Daarnaast bouwt het park zijn boomerangcoaster om en voorziet het hiermee voor het eerst een attractie van een achtergrondverhaal.

De nieuwste aanwinst van Freizeit-Land Geiselwind is vanaf nu geopend voor het publiek. Voortaan kunnen bezoekers van het Beierse pretpark een ritje maken op Taka Waka, alweer de zevende achtbaan in het park. Het gaat om een Cyclon Coaster van de Italiaanse fabrikant SBF Visa, die tweedehands werd aangekocht. 

De naam van de achtbaan doet natuurlijk sterk denken aan Tiki-Waka in Walibi Belgium. Net als Tiki-Waka is ook Taka Waka uitgerust met individuele wagentjes voor vier personen, al is het ritverloop niet te vergelijken. Een visual voor de nieuwe attractie in Geiselwind suggereerde ook een gelijkaardig tiki-thema als in Waver, maar in de praktijk staat de coaster nog vrij kaal opgesteld. 

Het gaat overigens niet om de enige nieuwe naam in het park van een bedenkelijke originaliteit. De theekopjesattractie Fränkische Weinfahrt gaat vanaf dit jaar als 'Uhrwerk' door het leven. Phantasialand opende in 2020 een restaurant met precies diezelfde naam in het themagebied Rookburgh.

Boomerang met verhaal

Verder werkt Freizeit-Land Geiselwind ook aan een piraten-themagebied dat sinds enkele jaren stelselmatig wordt uitgebreid. Nadat eerder al de draaiende achtbaan Drehgondelbahn werd omgevormd tot Piraten Spinner en de breakdance tot Piraten Schleuder krijgt nu de klassieke Boomerang-achtbaan een piratenkleedje aangemeten. Naast een nieuwe naam ('Fluch des Kraken') wordt ook een stationsgebouw in de vorm van een piratenfort opgetrokken. Voor het eerst voorziet het park ook een attractie van een eigen achtergrondverhaal en een speciaal gecomponeerde soundtrack.

Fluch des Kraken is een Boomerang-achtbaan van Vekoma. Dit type is erg talrijk (in België staat er bijvoorbeeld één in Walibi Belgium én in Bellewaerde), maar het exemplaar in Geiselwind is de enige in Duitsland. Tot hiertoe was de achtbaan voorzien van enkele Australisch getinte thema-elementen: gezien de naam van het type een voor de hand liggende, maar verrassend zeldzame keuze. De werkzaamheden rond het vernieuwde thema moeten in 2023 klaar zijn.

Tekst: © Bert Van Staeyen – Pretparken.be // Foto's: © Freizeit-Land Geiselwind, © Nico Reynders - Pretparken.be