Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 4 Mei 22, 16:58

Bellewaerde park moest afgelopen week onverwacht afscheid nemen van enkele bizons. Vier dieren bleken geïnfecteerd met een besmettelijke en dodelijke bacterie.

Bellewaerde maakte het nieuws zelf bekend op sociale media. De besmetting werd vastgesteld tijdens een aantal medische testen. Gezien er geen geneesmiddel voor handen is om de bacterie te bestrijden restte het park geen andere keuze dan de dieren te laten inslapen. Op die manier hoopt men te vermijden dat het virus zich over de rest van de kudde verspreid. Voor het Bellewaerde-team en in bijzonder voor de dierenverzorgers is het een emotioneel beladen moment. Er blijven nog acht bizons over.

Bellewaerde introduceerde de Bizons in 2012. Sindsdien breidde de kudde regelmatig uit. Zowel vorig jaar als het jaar daarvoor werden telkens 3 kalfjes geboren. Het park zette ook al meermaals dieren uit in het wild, wat het uiteindelijke doel is van het kweekprogramma. Er vertrok één bizon naar Azerbeidzjan. In 2016 werden er ook drie andere opnieuw uitgezet in het wild. Dit keer verhuisden de bizons naar Roemenië. Ook het wildpark bij de grotten van Han mocht al bizons leveren voor de Roemeense kudde.

Tekst: © Jonas Claes – Pretparken.be // Foto: © Bellewaerde park.