Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 6 Sep 22, 07:55

Wie de komende weekends een bezoek plant aan Belgische parken, moet goed plannen. Tijdens de septemberweekends zijn de parken vaak afgehuurd. Bobbejaanland en Walibi spannen de kroon.

Traditioneel zijn de septemberweekends gegeerde afhuurdagen: het weer biedt vaak mooie nazomers die ideaal zijn voor een dagje pretpark. Waar normaliter Plopsaland met heel wat dagen gaat lopen springt dit jaar vooral Walibi Belgium en Bobbejaanland in het oog. Deze parken zijn tijdens deze periode tot de helft van de tijd afgehuurd. Omwille van de uitverkochte weekends raadt Walibi op sociale media zelfs af om het park te bezoeken tijdens het weekend van 17 september: het park verwacht dat veel bezoekers dan naar Wavre afzakken. Het is immers het enige resterende weekend waarin het park niet werd afgehuurd.

Bellewaerde Park en Plopsaland doen het iets rustiger: zij zijn in het weekend van 17 september afwisselend een dag afgehuurd. Het park bij Ieper is gereserveerd op zaterdag 17 september, terwijl het Studio 100-park de aansluitende zondag is afgehuurd. Plopsaland heeft wel nog enkele afgehuurde dagen later op het jaar: het park is voor reguliere bezoekers gesloten op 1 oktober, 16 oktober en 19 november. Wie niet per se naar de grote vier hoeft, kan wel terecht in de kleinere parken: Plopsa Coo, Boudewijn Seapark, Plopsa Indoor en Plopsa Station zijn deze periode niet afgehuurd. We geven tot slot nog een overzicht mee van welke parken wanneer gesloten zijn.

11/09 17/09 18/09 24/09 25/09
Walibi Belgium Bellewaerde Park Plopsaland De Panne Walibi Belgium Walibi Belgium
Bobbejaanland Bobbejaanland   Bobbejaanland Bobbejaanland

 

 

 

Tekst: Jonas Claes - © Pretparken.be // Beeld: © Walibi Belgium