Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 17 Sep 22, 20:35

Bellewaerde Park zal de komende tijd fors investeren om verschillende zones in het park te transformeren en uit te breiden met nieuwe attracties. Zo komen er vier nieuwe attracties (waaronder één speeltuin) en zal het hoofdrestaurant 'Carrousel' grondig aangepakt worden.

De komende jaren zal Bellewaerde Park in maar liefst zes zones investeren, dat blijkt uit een zeer uitgebreide bouwaanvraag. Het gaat om de zone met de huidige verblijven van de leeuwen en de tijgers, de zone rond het hoofdrestaurant Carrousel, de Savanne-zone, de Canada-zone, de India-zone, en de reeds gekende plannen in de western-zone. We overlopen in dit artikel per zone wat er precies te gebeuren staat.

Over de timing van al deze nieuwigheden is nog niets bekend, behalve de Spinning Rapid in de western-zone. Hiervan begint de bouw na het huidige seizoen, want dan zal de Keverbaan gesloopt worden waarmee de bouw van de nieuwe attractie ook begint, om in 2024 te kunnen openen. Gezien de grootte van de investering en de uitgestrektheid van de zones/werven, is het niet ondenkbaar dat Bellewaerde Park dit transformatieplan net zoals zusterpark Walibi Belgium over verschillende jaren zal uitspreiden.

"Bellewaerde Park zal de komende jaren aan zijn facelift beginnen dat ervoor moet zorgen dat het zijn positie als toonaangevend familiepark in België en Noord-Frankrijk behoudt." - Compagnie des Alpes

Leeuwen- en tijger-zone

De bezoekerskant van de weides van de leeuwen en tijgers krijgt een facelift met een groter belevingsgraad voor de bezoekers. Via 2 hellende paden – enerzijds naast de tijgerweide en anderzijds naast de leeuwenweide – kan men naar een uitkijkplatform. Het uitkijkplatform wordt gebouwd boven de bestaande muren tussen de weides van de leeuwen en tijgers waar ook het treintje doorrijdt. Onder dit platform wordt een tribune met trainingszone gerealiseerd. De bestaande leeuwenuitkijkpost wordt gesloopt en samen met de omheining vervangen door een waterbassin. Het thema van de decoratie en materialisatie is “India” zoals deze zone wordt gekenmerkt.

Carrousel-restaurant

Het buffetrestaurant met een capaciteit van 1000 personen krijgt een nieuw Middeleeuws thema. Hiervoor zal een deel van het gebouw afgebroken en herbouwd worden, de rest wordt gerenoveerd. In plaats van circustenten als zonneweringen wordt er nu Middeleeuwse decoratie voorzien. De vernieuwde 'Carrousel' zal worden gekenmerkt door een toren met een hoogte van 18,39 meter.

Savanne-zone

In de Savanne-zone zullen de vroegere olifanten- en giraffenfaciliteiten grondig worden aangepakt. De focus is enerzijds nieuwe stallen voor de giraffen en anderzijds een grotere beleving voor het publiek. Zo zullen de bezoekers door ramen in de stallen kunnen kijken. De randen van de vernieuwde buitenweide zullen bestaan uit enerzijds waterbassins en anderzijds een hellend wandelpad dat slingert langs de grens van de weide richting het bestaande uitkijkplatform.

Canada-zone

Tussen de vrijevaltoren Screaming Eagle en giftshop Yukon Jack zal er aan de oever van de Niagara-vijver een nieuwe attractie verschijnen: een Barnyard attractie van de Italiaanse bouwer Zamperla. Dit is een soort draaimolen vormgegeven als wagon dat roterende bewegingen maakt. De attractie zal gedecoreerd worden in Canada-stijl; de wachtrijen zijn overdekt met decoratieve elementen zoals een oude watertank, uit de grond komende waterfonteintjes, enzovoort.

India-zone

Naast de Bengal Kiosk, tegenover de noordzijde van de verblijven van de amoerluipaarden, zal er op de huidige picknickzone een nieuwe attractie gebouwd worden: een Nebulaz attractie, eveneens van bouwer Zamperla. Dit is een attractie met vier armen en 8 gondels die op- en neergaande bewegingen maken. Aan de oostzijde van de amoerluipaarden zal er eveneens een nieuwigheid verschijnen: een nieuwe speeltuin met verschillende klimtorens en glijbanen, slingers, enzovoort. Deze attracties zullen gehuld worden in een Indiaas thema met verschillende tempels.

Western-zone

Achtbaan Keverbaan draait dit seizoen zijn laatste rondjes, want op dezelfde plek zal er een nieuwe Spinning Rapid-attractie verschijnen. De nieuwe waterattractie begint met een klassieke liftheuvel die de rafts naar een hoogte van zo’n 20 meter brengt. Na het gebruikelijke bochtige parcours richting het opvangbad vervolgt de versie van Bellewaerde echter met een verticale lift die de boten opnieuw de hoogte in tilt, dit maal tot een hoogte van 26 meter. Daar volgt letterlijk een spetterende finale. De boten duiken in een half-pipe, waarna ze na wat over en weer schuiven in die schans terecht komen in een tweede opvangbad om dan pas terug richting het station te dobberen. Meer info over deze attractie vind je in dit artikel.

Tekst: © Pretparken.be // Foto's: © Bellewaerde Park