Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 26 Okt 22, 11:37

Afgelopen weekend werden tijdens de jaarlijkse Walibi Fanday enkele nieuwigheden aangekondigd die we volgend jaar in Walibi Belgium en Aqualibi mogen verwachten. Zo zal er in drie verschillende projecten geïnvesteerd worden in het waterpark, met onder andere de komst van een nieuwe glijbaantoren, en zal Walibi Belgium een winteropenstelling krijgen.

Naar jaarlijkse traditie vond afgelopen weekend - op de eerste halloweennocturne - de Walibi Fanday plaats. Naast de halloweenfestiviteiten waren er nog tal van andere activiteiten voor de fans geprogrammeerd, waaronder een presentatie rond wat we komend jaar mogen verwachten in het Waverse park. Daaruit bleek dat volgend jaar de focus vooral op waterpark Aqualibi zal gelegd worden - met maar liefst drie verschillende projecten die gerealiseerd zullen worden - en niet zozeer op het hoofdpark Walibi.

Aqualibi

Zoals we eerder dit jaar al konden berichten, zal Aqualibi volgend jaar - zoals gepland in het masterplan - een gloednieuwe glijbaantoren bouwen met vijf nieuwe glijbanen. Het gaat om een masterblaster (de eerste in de Benelux!), een glijbaan met enkele openlucht-elementen waaronder een boomerang, een glijbaan met trechter, en een (dubbele) racer-glijbaan. De toren zal tegen de parking, achter achtbaan Cobra komen te staan, waar de werken alvast begonnen zijn. Het tweede en derde project in Aqualibi zijn minder zichtbaar voor de bezoeker: er zal namelijk geïnvesteerd worden om het park energiezuiniger te maken door onder andere de piramide-koepel te voorzien van een 5-laags dak in plaats van het 2-laags nu, en men zal investeren om het park CO2-neutraal te maken. De drie projecten samen kosten 20 miljoen euro. Aqualibi zal voor de nodige werken volgende jaar twee periodes gesloten zijn: van 9/1/2023 tot 17/2/2023 voor de renovatie van het dak en van 28/8/2023 tot 15/12/2023 voor de nieuwe glijbaantoren.

Walibi Belgium

In Walibi Belgium geen nieuwigheid volgend jaar, maar wel wat anders dat officieel bevestigd werd: het pretpark zal vanaf 2023 terug geopend zijn tijdens de winter. Dat plan lag sinds de aankondiging van het masterplan al lang op tafel en zal volgend jaar dus effectief uitgevoerd worden. Over hoe deze openstelling eruit zal zien, kon het park nu nog niets kwijt, maar men beloofde snel meer informatie. Terug geopend schreven we in de eerste zin, want Walibi experimenteerde eerder al enkele keren met een winteractiviteit: in 2014 was er een kleine kerstmarkt op het inkomplein met enkele attracties uit de kinderzone en in 2016 werkte het park samen met een circus. Beide formules werden niet herhaald.

Adventure World

Ondanks dat er volgend jaar geen nieuwigheden in het pretpark komen, benadrukt Walibi wél dat ze het eerder gecommuniceerde masterplan nog steeds zullen uitvoeren, hetzij met vertraging door de coronacrisis en de overstromingen van afgelopen jaar. Een timing wil men echter niet kwijt. Toch verraadt een recente toevoeging in het park dat men schijnbaar wel al bezig is met een nieuwe wereld van Walibi. In het westerndorp zijn namelijk overal vuilbakken verschenen met het opschrift 'Adventure World', omgeven door tandwielen. Mogelijks is dus deze zone de eerstvolgende zone die zal worden getransformeerd naar de nieuwe themastandaard van het park. Afgaande op de plannen die in 2017 werden voorgesteld voor deze zone, mogen we hier nog een Twist'n'Splash van Mack Rides en een Sky Fly van Gerstlauer verwachten. Oorspronkelijk stond deze zone voor 2020 gepland.

Als deze zone wordt aangepakt, resten daarna enkel nog de zone rond Weerwolf en Vampire - dewelke in 2021 gepland stonden en moeten getransformeerd worden naar een New Orleans thema - en de zone rond Psyké Underground, Flashback en Pulsar - dewelke voor 2022 gepland stond en een havengebied moeten vormen.

Tekst: © Pretparken.be // Foto's: © Pretparken.be en Walibi Belgium