Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 28 Feb 23, 21:57

Dit jaar opent er een nieuwe familieattractie in Walbi Belgium. Dat heeft het park aangekondigd met een filmpje op hun sociale media. De nieuwe attractie komt eerder uit een onverwachte hoek, aangezien het park dit jaar al serieus investeert in hun waterpark Aqualibi. Nu komt daar nog een attractie bij voor het hoofdpark.

Op de website van Compagnie des Alpes, de groep waartoe Walibi Belgium tot behoort, konden we eerder al lezen dat Walibi Belgium in 2023 een nieuwe attractie krijgt. Details waren nog niet bekend, maar nu heeft het park de nieuwe attractie officieel aangekondigd met een filmpje. In dat filmpje dat het park op hun sociale media geplaatst heeft, zien we hoe de mascotte van het park 's nachts inbreekt in de kantoren van het park, en meer bepaald in dat van de directeur van het park, Jean-Christophe Parent. Vervolgens zien we hoe de mascotte inlogt op de computer van de directeur, waarmee hij vervolgens een attractie bestelt op de website van een attractiebouwer.

Familieattractie

De aandachtige kijker ziet dat de mascotte naar de website van de Italiaanse fabrikant Technical Park gesurfd is. Op dit website bekijkt hij de pagina van een Sidecar XL, een grotere variant van de Sidecar. Dit is een interactieve molen waarbij bezoekers plaatsnemen in motoren (met zijspan), en vervolgens omhoog en omlaag kunnen gaan door respectievelijk meer of minder gas te geven.  in Heißer Ofen in het Duitse park Tripsdrill is een voorbeeld van zo'n Sidecar.

Vervolgens klikt de mascotte op de knop "BUY NOW - DELIVERY SUMMER 2023", wat betekent dat de attractie hoogstwaarschijnlijk nog niet zal openen bij het begin van het nieuwe pretparkseizoen, maar dat we nog wat geduld moeten hebben tot de zomer. Meer details over de naam van de attractie, het thema en waar deze komt  te staan zijn overigens ook nog niet bekend. In de beschrijving van het filmpje schrijft het park wel dat ze de hulp nodig hebben van de kijkers om "belangrijke keuzes te maken", dus waarschijnlijk krijgen de fans inspraak in de naamkeuze en eventueel het thema van de attractie.

Aqualibi

Verder investeert Walibi dit jaar ook nog in het waterpark Aqualibi. Daar moeten tegen het einde van het jaar vier spectaculaire glijbanen openen van de Canadese fabrikant ProSlide. Zo opent Aqualibi onder andere een "Dueling RocketBLAST", dit is een glijbaan waarin je in tweepersoonsbanden kan racen tegen andere bezoekers. Het bijzondere aan deze glijbaan is dat deze niet enkel naar beneden gaat, maar dat deze ook door middel van waterjets ook terug naar boven gaat.

Tekst en foto: © Indy Verhoeven - Pretparken.be //  Video: Walibi Belgium