Auteur: André Bormans - Gepubliceerd: 28 Jun 23, 19:46

Met de opening van Kondaa kwam er een voorlopig einde aan een jarenlang masterplan dat Walibi Belgium bij het begin van zijn transformatie heeft gepresenteerd. Dat betekent echter niet dat verdere ontwikkeling hier stopt. Walibi Belgium heeft nu plannen ingediend voor een nieuwe lanceerachtbaan, die onderdeel wordt van een nieuwe zone met haventhema.

De concepten die het park toont laten een volledig nieuw haventhema zien, waar ook de achtbaan Psyké Underground − die opnieuw als "Turbine" door het leven zal gaan − en de wildwaterbaan Flashback toe gaan behoren. Ook voor Flashback is een nieuwe naam waarschijnlijk, gezien de attractie volledig opgenomen gaat worden in het nieuwe haven-thema. Het meest opvallende is echter de toevoeging van een nieuwe achtbaan in deze themazone.

In de concept arts kunnen we 'Speed Boat' als naam voor de nieuwe achtbaan ontdekken. Of dit de definitieve naam is of een werktitel, is nog onbekend. Het wordt een familiale lanceerachtbaan van Gerstlauer. Het station van de nieuwe achtbaan zal onder het hoogste punt van Flashback komen. Dan volgt er een overdekte lancering langs het meer in de richting van Tiki-Waka. De baan volgt het parcours van de huidige boottocht Gold River Adventure om ook onder Tiki-Waka door te gaan. Op het meer van Gold River Adventure volgt een tweede lancering in de richting van Flashback om vervolgens wel de oevers van het meer te blijven volgen. Nabij Dalton Terror volgt een 270 graden helix om terug te keren en langs dezelfde oevers terug te lopen. Parallel aan de tweede lancering volgt dan een derde lancering om via het nodige bochtenwerk terug naar de eindremmen en het station te geraken. In het algemeen blijft de track veel laag bij het water met veel kleine bochten zoals iemand met een speedboat zou kunnen maken.

Speed Boat word de tiende achtbaan van het Waverse park. Of de voormalige Coccinelle nog zal terugkeren in het park, om zo een totaal van elf te creëren, is op dit moment onduidelijk.

Tekst:  ©  André Bormans - Pretparken.be // Foto's: © Walibi Belgium