Auteur: Joris Steppe - Gepubliceerd: 29 Maa 07, 20:31

Het zweedse Liseberg pakt dit jaar uit met Uppswinget (Screaming Swing), een 30 meter hoge thrillride die geplaatst wordt op de heuvel in het midden van de Lisebergbanan-achtbaan. De attractie bestaat uit twee gondels met elk plaats voor 16 personen, zittend rug aan rug. Je benen bengelen vrij in de lucht, tot 40 meter hoog en het tuig accelereert meer dan tien keer van 0 naar 80 km/h.

Maar er is meer nieuws uit Liseberg. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het park, zullen ook tijdens de parkuren grote constructiewerken aan de gang zijn. Het park plant voor 2008 namelijk een nieuw groot complex waarin een restaurant, een festivalpodium en een nieuwe attractie komt.

Meer eten en drinken !
Uit enquêtes onder de bezoekers is gebleken dat Liseberg nood heeft aan meer eet- en drinkgelegenheden. Om aan deze vraag te voldoen heeft het park vorig jaar reeds bar-restaurant Trebello geopend, en ook dit jaar opent er een nieuwe bar meerbepaald in Huvudrestauranten. Naast een groot assortiment aan allerlei dranken, zal deze bar ook kleine snacks serveren. Er wordt ook een toegang voorzien naar het mooie Huvudrestauranten terras.

fun-packed Liseberg
Van 4 tot 26 mei kan je van woensdagen tot zaterdagen opnieuw genieten van de populaire Show Me Vegas-show terwijl vanaf september magiër Joe Labero van de partij is.
In de zomermaanden komen dan weer verschillende Zweedse top-perfomers het mooie weer maken.

Ook is de tijd weer aangebroken voor de Liseberg Garden Days. De grootste tuinbeurs van Zweden vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 6 mei. Niet alleen stellen een honderdtal exposanten zowat alles ten toon om van je tuin een droomtuin te maken, ook zullen verschillende experts van de Botanische Tuin van Göteborg aanwezig zijn om hun kennis met je te delen. Rep je dus snel naar Zweden met al je tuinvragen.

(Persbericht Liseberg, vertaling Joris Steppe)