Auteur: Vincent De Vriendt - Gepubliceerd: 1 Jun 09, 13:15
Share

Dit seizoen zijn de dappere Galliërs in feeststemming, want Parc Astérix viert immers zijn 20ste verjaardag. Ter gelegenheid van de feestelijkheden zijn alle vrienden van Astérix en Obélix naar het park afgereisd. De drukte brengt zorgen met zich mee, want alles loopt er in het honderd. Zo is het verjaardagsgeschenk verpletterd door een menhir. De bezoekers worden uitgenodigd om mee te helpen zoeken naar een vervangend cadeau.

Galliërs rekruteren

In gans het park worden bezoekers gerekruteerd om het verjaardagsfeest mee voor te bereiden. Jong en oud, mannen, vrouwen en kinderen... allemaal voldoen ze aan het gewenste profiel. Niet enkel in de steegjes van het park worden de bezoekers gevraagd, ook in de Romeinse arena. De Vikings vragen groot en klein om mee te zingen, de Grieken ruilen hun toga’s en in Rue de Paris bereiden acrobaten een indrukwekkend nummertje voor.

Een stoet vol ritme

Rond 17u trommelt een groep muzikanten iedereen op. Gevolgd door de bezoekers rijden ze, hoog op een wagen, doorheen de lanen van het park naar het meer. Daar staan Astérix en Obélix klaar om de show van de bezoekers te tonen. Een ritmisch spektakel waarbij iedereen van onder de indruk zal zijn.
De show wordt afgesloten met het langverwachte slotbanket en de opening van een enorme doos op het meer. Een reusachtige verjaardagstaart wordt samen met tal van verrassingen uit de doos getoverd. Als de Romeinen nu maar geen domper op de feestvreugde zetten.

Attracties voor het hele gezin

Parc Astérix biedt een uitgebreid aanbod aan attracties en shows. Topsensaties zijn ongetwijfeld de achtbanen Tonnere de Zeus (één van de beste houten achtbanen van Europa), Goudurix (een angstaanjagende multilooper) en Trace du hourra (een Bobbaan om "U" tegen te zeggen). Daarnaast vindt men er tal van familieattracties en een interessant aanbod aan hoogstaande shows. Main Basse sur La Joconde is een absolute aanrader. Voor een compleet overzicht van wat het park te bieden heeft, kan men een kijkje nemen in onze Parkgids.

Doe mee aan onze wedstrijd en win een duoticket voor Parc Astérix

Astérix en Obélix nodigen 5 bezoekers van de website Pretparken.be uit voor een gezellig dagje in het feestelijke Parc Astérix. Neem deel aan onze wedstrijd en maak kans op één van de 5 duotickets. Wie weet, mag jij samen met een tweede persoon naar keuze het park ontdekken.

Neem deel...


Tekst: Pretparken.be
Bron: Parc Astérix