Auteur: Nick Jespers - Gepubliceerd: 11 Jun 09, 19:09
Share

Na heel wat juridisch getouwtrek kreeg Plopsa onlangs de toestemming voor de bouw van Plopsa Indoor Coevorden, het allereerste Nederlandse Plopsa-park. De groep liet er dan ook geen gras over groeien en ging bijna onmiddellijk na het gunstige vonnis van start met de bouw!

De opening van het allereerste Nederlandse Plopsa-park was voorzien rond kerstmis 2008. Problemen met enkele omwonenden - in de wijde omgeving van het toekomstige park - zorgde er echter voor dat er een rechtzaak moest volgen.  Ongeveer een maand geleden maakte de rechter een einde aan het juridische getouwtrek en besliste dat Plopsa de toestemming krijgt voor de bouw van Plopsa Indoor Coevorden.

Snelle start

Bijna onmiddellijk na het vonnis werden de gesprekken tussen de directie van de themagroep binnen Studio 100 en mogelijke bouwpartners van dit project hervat, waardoor de bouw één week na de beslissing van de rechter van start is gaan. We zijn ondertussen al bijna één maand verder en er zijn al heel wat graafwerken verricht, waardoor je een goed beeld kan vormen van de omvang van dit project.

 

 

Hierboven kan je enkele foto’s ontdekken van de graafwerken in Coevorden. Meer foto’s kan je in een speciaal fotoalbum op de PlopsaFansite ontdekken. De opening van Plopsa Indoor Coevorden is voorzien voor het voorjaar van 2010, rond de periode wanneer Plopsa(land) 10 kaarsjes mag uitblazen.

Tekst: Pretparken.be (Nick Jespers)
Foto’s: Luc van der Biest (Plopsa), via PlopsaFansite